Santorini, Kykladerne
Foto: hbieser

Sådan planlægger du din ferie i Grækenland

Alt hvad du har brug for er her

Hvordan kommer du til Grækenland og hvordan finder du et godt hotel? Det er dét denne artikel handler om. Vi hjælper dig og giver dig råd og vejledning til selv at planlægge en fantastisk ferie til Grækenland. Vi har selv planlagt og bestilt vores egne ferierejser i mange år, og ved derfor alt om hvordan det klares bedst, nemmest og billigst.

Læs med nedenfor, så skal vi nok klæde dig på til opgaven med at planlægge din ferie i Grækenland på egen hånd.

Generelle anbefalinger til planlægningen

Når vi planlægger vores ferie i Grækenland, starter vi med at finde et rejsetidspunkt. Det kan være en god ide at holde datoen lidt fleksibel for at kunne finde de bedste priser fremfor at lægge sig fast på at rejse én bestemt dag fra start.

Når vi har fundet et rejsetidspunkt, kommer den mest spændende del af planlægningen. Nemlig at finde ud af hvor vi gerne vil hen. Det kræver gerne en del tid med at læse om de forskellige græske øer og så videre. Du kan lade dig inspirere af vores rejseguides.

Når vi er klar til at bestille, starter vi med at få styr på transporten. Hotellet booker vi altid til sidst. Dette ud fra en filosofi om, at det altid er muligt at finde et sted at overnatte. Det omvendte er ikke altid tilfældet. Det er ret skidt at stå i en situation, hvor man har bestilt hotel, men ikke kan få transporten til at gå op. Det undgår man ved at få transporten på plads først.

Rejsetidspunkt

En ferie i Grækenland kan nydes året rundt, men det bedste vejr får du selvfølgelig i sommerhalvåret. Badesæsonen på de græske øer går omtrent fra maj til oktober. I juni, juli, august og september kan du være så godt som sikker på sol fra en skyfri himmel hver eneste dag. Højsæsonen, hvor her er flest turister, er fra midten af juli til slutningen af august.

Man kan generelt sige at forsommeren byder på mere fred og ro, færre turister og lavere priser end efteråret, der til gengæld byder på bedre vejr og især højere vandtemperaturer. Vores anbefaling er tage sted i juli og at undgå august. Specielt på de populære destinationer er der mange mennesker i august, varmen er trykkende og det hele er lidt dyrere. September er også en god måned.

Vil du på storbyferie er det generelt en god ide at gøre det udenfor sæsonen eller i ydersæsonerne for at slippe for varmen der kan blive meget trykkende i byen midt på sommeren.

Rejsen til Grækenland

Grækenland er et populært land at holde ferie i, så det er nemt at komme hertil. Der er masser af flyafgange fra Danmark og mange af de græske øer har lufthavn. Nogle steder har direkte forbindelse fra Danmark, mens man til andre steder skal skifte fly i Athen. Det mest almindelige er dog at man tager det sidste stykke med en af de mange færger.

Vi har skrevet nogle detaljerede artikler om hvordan du kommer til Grækenland og hvordan du klarer transporten i Grækenland alt efter hvilket transportmiddel du bruger. I alle vores rejseguides har vi desuden præcise beskrivelse af, hvordan du kommer til lige netop det pågældende sted.

Læs mere om planlægning af transporten her:

Overnatning

Når rejsetidspunktet er fundet, og flyet booket, skal man selvfølgelig have fundet et eller flere steder at overnatte.

Før i tiden var det mest brugte at man bare tog af sted og så fandt et sted at bo, når man ankom med færgen til en af de græske øer. Her stod der altid en flok lokale klar med skilte der fortalte at de havde ledige værelser og kæmpende om turisternes opmærksomhed. I takt med at internettet er blevet hvermandseje har det dog ændret sig og i dag booker de fleste deres overnatning helt eller delvist hjemmefra.

Læs mere om planlægning af overnatningen her:

Artiklen er senest opdateret i november 2019.