Foto: Surprise

Flyv til Grækenland

Sådan bestiller du flyrejsen til Grækenland

Når du skal til Grækenland for at holde ferie, er der flere måder du kan komme derned på. De fleste køber en charterrejse, hvor ophold og transport direkte til rejsemålet er inkluderet. Det er det nemmeste, da du så ikke behøver bekymre dig om noget som helst. Den anden yderlighed er at pakke bilen og tage afsted. Det giver frihed til selv at bestemme tempo og hvilke steder, du vil besøge.

Det bedste er efter vores mening at bestille en flybillet og selv arrangere ferien. Et fornuftigt kompromis mellem ikke at bruge en hel sommer på projektet, men stadig selv være herre over det meste. Book eksempelvis et fly til Athen og hop ombord på færgen til en af de små ukendte øer.

Flyv til Grækenland på egen hånd

For dem der vil rejse på egen hånd, er det mest oplagte valg at købe en flybillet til Grækenland selv. Da Grækenland er et af danskernes foretrukne rejsemål er der masser af flyafgange fra Danmark til forskellige lufthavne i Grækenland at vælge mellem. Flyveturen tager omkring 3 timer, og priserne og frekvens veksler noget i løbet af året. En flyvning til Athen kan typisk fås til et par tusinde for en returbillet. I sommermånederne afgår der flere fly dagligt, mens der udenfor sæsonen er længere mellem afgangene, hvor nogle flyselskaber kun flyver en gang om ugen eller slet ikke.

Naxos er en af de øer, der har egen lufthavn og derfor kan nås med fly via Athen.

Hvilken lufthavn det er smartest at flyve til afhænger selvfølgelig af hvor du skal hen – og hvordan du vil komme det sidste stykke. Skal du på øhop skal du måske endda rejse ud og hjem fra to forskellige lufthavne.

Man kan inddele de forskellige rejsemål i tre grupper.

Øer med direkte forbindelse fra Danmark

De største og mest populære steder og øer har egen international lufthavn med direkte forbindelse fra Danmark. Skal du til en af disse øer eller steder, er det nemmeste selvfølgelig at flyve direkte til destinationen uden stop.

Der er i 2021 fire flyselskaber der har ruteflyvninger mellem Danmark og Grækenland. Derudover er der forbindelse til flere lufthavne med charterfly. Det varierer dog meget, og det er ikke altid til bare at købe en billet, hvis man vil afsted på egen hånd.

SAS

SAS tilbyder afgange fra Kastrup til Athen hele året og sæsonbestemt til Kreta (Chania og Heraklion), Rhodos og Thessaloniki. De fleste af ruterne har daglige afgange.

Ryan Air

Ryan Air har udvidet med flere nye ruter i 2021. De flyver nu fra Kastrup til Korfu og Thessaloniki, fra Aarhus til Korfu og fra Billund til Chania (Kreta). Alle ruter betjenes med to ugentlige afgang fra juli til oktober.

Aegean Airlines

Det græske selskab Aegean flyver fra Kastrup til Athen og Thessaloniki hele året samt Kalamata på Peloponnes det meste af året.

Græske rejsemål du kan flyve til

Fra Kastrup (direkte)
Athen, Kalamata, Korfu, Kos, Kreta (Chania og Heraklion), Rhodos, Santorini, og Thessaloniki.

Fra Billund (direkte)
Athen, Korfu, Kos, Rhodos, Santorini og Kreta (Chania og Heraklion).

Fra Aalborg (direkte)
Athen og Kreta (Chania).

Fra Aarhus (direkte)
Korfu

Via Athen eller Thessaloniki
Alexandroupolis, Chios, Ikaria, Ioannina, Karpathos, Kavala, Kefalonia, Kithira, Korfu, Kos, Kreta (Chania, Heraklion og Sitia), Kalamata, Lemnos, Milos, Mykonos, Mytilene (Lesbos), Naxos, Paros, Preveza, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skyros, Thessaloniki og Zakynthos.

Norwegian

Norwegian tilbyder vanen tro det største program med mange ugentlige afgange fra Kastrup, Billund og Aalborg. Langt de fleste ruter betjenes kun i højsæsonen (juni til august), mens enkelte tager september og oktober med.

Fra Kastrup flyves til Athen, Korfu, Santorini, Kos, Rhodos og Kreta (Chania og Heraklion). Alle ruter har tre til seks ugentlig afgange.

Fra Billund flyves til Athen, Korfu, Kos, Rhodos, Santorini og Kreta (Chania og Heraklion). Antallet af flyvninger per uge varierer.

Fra Aalborg er der ruter til Athen og Kreta (Chania) tre til fem gange per uge.

Øer med indenrigsforbindelse fra Athen

I næste gruppe er der de større øer og byer med indenrigslufthavn. De er også nemme at rejse til, da det blot kræver et flyskifte i Athen eller Thessaloniki.

Via Athen er der daglig forbindelse til 28 andre lufthavne i Grækenland herunder en lang række af de mest populære græske øer. Fra Grækenlands anden store lufthavn i Thessaloniki er der forbindelse til 12 andre destinationer. Kun en af disse (Kalalamata) kan ikke nås fra Athen – men har til gengæld direkte forbindelse til Danmark. Skal du til en ø med egen lufthavn, er det smarteste derfor altid at tage over Athen.

Det eneste du skal huske er at sørge for at tiderne på de forskellige fly passer med hinanden. Vores anbefaling er at booke så tidligt et fly fra København som muligt på udturen og så sent et fly som muligt fra Athen på hjemturen. Så får du mest muligt tid at skifte i. Regn med minimum to timers tid til flyskifte, hvis du vil være på den sikre side.

Øer uden lufthavn

De sidste øer, og det er langt hovedparten, har ingen lufthavn. Her er eneste måde at komme dertil via en færgetur. I første omgang handler det dog om at vælge den rigtige lufthavn. I de fleste tilfælde, som når du skal til Kykladerne, er Athen det oplagte valg. Men skal du eksempelvis til De Ioniske Øer på vestkysten er det bedre at flyve til lufthavnen på Korfu og tage en færge der fra.

Det vil galt for vidt at nævne alle mulighederne og kombinationerne her. I vores beskrivelser af de enkelte øer og rejsemål finder du derimod mere detaljeret beskrivelse af den mest oplagte måde at komme til det pågældende sted på.

Her vil vi blot nævne, at Korfu er et godt udgangspunkt for øhop blandt De Ioniske Øer, mens Athen, Santorini, Rhodos og Kos er oplagte steder, hvis du vil besøge Kykladerne eller Sporaderne. Langt de fleste af de mest populære øer kan nås via en færgetur fra en af de nævnte lufthavnene.

Vi vil ikke gå nærmere i detaljer med det her, men det er selvfølgelig også muligt at flyve til de græske øer via skifte i eksempelvis London eller Berlin eller ved at flyve fra Hamborg.

Pointen her er, at du med fly kan komme til langt de fleste at de mest populære områder i Grækenland. Enten direkte eller via et skifte i Athen. Derudover er der fra øerne med lufthavne gode færgeforbindelser til resten af øerne. Når det er sagt, så er Athen det logiske knudepunkt uanset om du så skal videre med fly eller færge. Falder du over et par billige billetter til Athen, så er du noget rigtigt lang.

Tag hunden med

Hvis du vi have din hund med på ferie til Grækenland, er der nogle ting du skal have styr på inden du kører. Læs mere om at tage hunden med på ferie til Grækenland.

Vil du have alle detaljerne med?

Hvis du vil se detaljerede vejledninger til hvordan du kommer til de enkelte græske øer og rejsemål, skal du gå til beskrivelserne af dem. Her har vi for dem alle sammen forklaret præcis hvordan du kommer hertil. Hvilken lufthavn du skal flyve til, hvilken færge du skal med og så videre.

Du finder de enkelte rejsemål her: Vælg rejsemål

Artiklen er senest opdateret i april 2021.