Naxos

Naxos er den største af Kykladerne. Naxos er også den frodigste og mest naturskønne kykladeø og landbruget spiller i modsætning til de fleste andre øer stadig en vigtig rolle for økonomien. Det frugtbare klima skyldes Bjerget Zas (1.003 m), der er det højeste punkt i Kykladerne. Bjerget fanger regnskyerne, hvilket giver området mere regn og dermed mere vand end på de andre kykladeøer. Regnen falder mest i perioden oktober til marts, og man skal være decideret uheldig for at opleve en regnsvejrsdag i ferieperioden.

Udover at være et populært turistmål med mange nemt tilgængelige ruiner og en righoldig og interessant forhistorie, er Naxos kendt for sine rige forekomster af ædelstenen Korund.

Fakta om Naxos

Græsk navn: Νάξος
Indbyggertal: 18.904 (2011)
Areal: 430 km2
Største by: Naxos By (Chora)

Blandt de mest populære græske ferieøer

Naxos er blandt de mest populære græske ferieøer, hvilket meget vel kan tilskrives at øen simpelthen byder på det hele: Frodig natur, nogle af Grækenlands bedste badestrande, flotte landsbyer, gode vandremuligheder og fine seværdigheder. Desuden er Naxos mere uspoleret end mange af de mest kendte ferieøer, men dog ikke så oprindelig som flere af de små øer.

Kort sagt er Naxos noget nær den perfekte ferieø, og her er masser af overnatningssteder at vælge mellem.

Her ligger Naxos og sådan kommer du hertil

Naxos ligger midt i Det Ægæiske Hav og er en del af ø-gruppen Kykladerne. Nærmeste nabo-ø af betydning er Paros.

Her er ingen international lufthavn, men det er alligevel nemt at komme hertil. Nemmest er at flyve til Santorini, hvorfra der er en færgetur på et par timer.

Du kan også flyve til Athen og tage en færge fra Piræus (5 timer) eller et indenrigsfly til den lille lufthavn på Naxos.

Fra Naxos er der er færgeforbindelse til så mange øer, at der ikke er plads til at nævne dem alle her. Men det er ikke noget problem at komme hverken til eller fra Naxos i sæsonen.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Naxos

De fleste byer og de bedste strande ligger på den sydvestvendte kyst af Naxos. Hvis du vil bo tæt på de bedste strande skal du efter vores mening gå efter området ved Agia Anna strand og Agios Prokopios strand.

Læs videre: Overnatning på Naxos

Byer på Naxos

Der findes utrolig mange smukke byer på Naxos. For eksempel skønne Apiranthos. Læs om den og alle de andre byer her.

Strande på Naxos

Nogle af Grækenlands bedste strande findes på vestkysten af Naxos, hvor de gode strande ligger som perler på en snor. Klik dig videre og læs om vores favoritstrande på Naxos.

Oplevelser på Naxos

Selvom det kan være fristende bare at dase ved stranden hele ferien, er der masser af spændende aktiviteter på Naxos. Eksempelvis den gamle olivenpresse.