Skiferie i Grækenland

Der er nok ikke mange der forbinder Grækenland med en skiferie, men rent faktisk er der mange muligheder for at stå på ski i Grækenland, og her snakker vi altså ikke om at slæbe sig selv med sine ski på nakken op ad det lokale bjerg, hvis der er faldet sne. Nej, i Grækenland findes der flere regulære skisportssteder eller skiresorts. Billedet øverst er fra Parnassos skicenter. Det ser da meget godt ud ikke?

Flere af stederne er så populære, at de har fået kælenavnet “Winter Mykonos” for at signalere at det er her det sker. Både Parnassos og Kaimaktsalan bliver således kaldt “Winter Mykonos”.

Så det er såmænd ikke Grækenland der er bagud hvad angår skisportssteder, det er bare os andre, der ikke har opfattet, at de er der endnu. Så vil du prøve en anderledes skiferie, så er Grækenland et oplagt sted at tage hen.

Skiføret i Grækenland

De forskellige skisportssteder i Grækenland byder på masser af pister og lifte på bjerge med tinder op til omkring 2.500 m. Højdeforskellene er typisk 600-700 meter. Man kan måske sammenligne skisportsstederne i Grækenland med de populære, mellemstore norske eller svenske skisportssteder hvad angår skiføre og faciliteter.

Prisniveau på liftkort i Grækenland

Prisen på liftkort er markant lavere i Grækenland end i de traditionelle skilande som danskerne er vant til at besøge. Her er mange penge at spare. I vores oversigt nedenfor har vi angivet prisen for et dagskort i den danske vinterferie. Der er typisk rabat, hvis man køber kort til flere dage på en gang og ofte også familierabatter. Eksempelvis koster et familiekort til 9 dage for to voksne og to børn ved Parnassos skicenter 400€. Der er cirka halvdelen af hvad det ville koste på mange af stederne i vores nabolande.

Skisæsonen i Grækenland

Skisæsonen i Grækenland varer generelt fra midten af december til slutningen af april. Højsæsonen er perioden mellem jul og nytår. Det er her priserne er højest og her der er flest mennesker. Den traditionelle danske skiferieperiode omkring skoleferien i februar, er derfor lavsæson med lave priser og mere plads på pisterne.

Parnassos Ski Resort.

Tre gode skisportssteder i Grækenland

Herunder finder du tre af de bedste skisportssteder i Grækenland. De er alle forholdsvis nemme at komme til fra Athen og Thessaloniki.

Der findes endnu flere steder at stå på ski i Grækenland. I alt er der 20-25 skisportssteder i Grækenland. Omtrent halvdelen af dem har flere lifter og pister at vælge mellem, mens den sidste halvdel er ganske små steder med en enkelt slæbelift og en enkelt mindre bakke på nogle hundrede meter.

De bedste skisportssteder i Grækenland ligger i de to regioner Makedonien og Centralgrækenland.

Parnassos Ski Center

23 pister (34 km)17 liftewebsite

Parnassos Skicenter ligger i det centrale Grækenland og er Grækenlands største skisportssted og det der ligger tættest på Athen. Pisterne fordeler sig på de to toppe: Kellaria på 1.750 m og Fterolakas på 1.950 m. Tilsammen er her 21 pister fordelt over 36 km. Den korteste er på 300 m og den længste på 4 km. Anlægget er fuldt moderniseret i 2014-2015.

Af faciliteter kan nævnes skiskole, salg og leje af skiudstyr samt flere barer og en restaurant.

Det er ikke muligt at overnatte i selve skiområdet ved Parnassos Ski Center. Du kan derimod finde overnatning i den nærliggende landsby Arachova, der ligger omtrent en halv times kørsel fra skisportsstedet. Her er masser af muligheder og faciliteter.

Parnassos Ski Center ligger cirka 2 timers kørsel fra Athens lufthavn og Arachova er nemt tilgængelig med bus fra Athen.

Ski Center Voras – Kaimaktsalan

14 pister (14,5 km)5 liftewebsite

Dette skisportssted ligger på bjerget Kaimaktsalan i Voras-bjergene i det nordlige Grækenland i regionen Makedonien på grænsen til Nordmakedonien.

Den højeste bjergtop når 2.524 m, mens selve skisportscenteret ligger i 2.050 m højde. Her finder du Grækenlands højest beliggende skilift. I alt er her 6 lifte og 14 pister på 15 km i alt. Der er også et snowboardområde, skiskole og mulighed for at leje udstyr.

Skisportsstedet er nemt at komme til. Det ligger cirka 120 km nordvest for Thessalonikis lufthavn – en køretur på cirka halvanden time.

Det er ikke muligt at bo i selve skiområdet. Men der er flere byer omkring Voras-bjergene. Det nærmeste og mest oplagte sted er byen Palaios Agios Athanasios en halv times kørsel fra skicentret. Lidt længere væk ligger den noget større by Edessa, men herfra tage det en times tid i bil.

Kalavrita Ski Center

13 pister (25 km)8 liftewebsite

Dette skisportssted ligger i det nordlige Peloponnes i Aroania-bjergkæden, der når en højde på 2.355 m. Stedet går også under navnet Helmos/Chelmos.

Skisportsstedet er det andetstørste i Grækenland og byder på 13 forskellige pister med en sammenlagt længde på over 25 km, og har 8 lifte. 2 af pistene er for børn. Dertil er der skiskole, paragliding, skiudlejning, snowboarding, snescootere og snow park.

Hvis du vil bo tæt på skicentret er den hyggelige by Kalavrita, det mest oplagte sted. Den ligger omtrent 14 km nordvest for skisportsstedet og her er daglig skibusforbindelse. Der er også enkelte hytter tilgængelig lidt tættere på.

Ellers er der daglige skibukser fra Athen (200 km) og Patras (90 km) til skicentret. De koster €12-15.

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.