Thessalonikis havnefront

Storbyferie i Grækenland

Besøg Grækenlands interessante storbyer

Storbyferie er i hastigt vækst. Det bliver simpelthen mere og mere populært at tage på ferie i en storby. Destinationer som London, Barcelona eller New York er populære steder at tage et af de såkaldte city breaks, som det kaldes. Det er en type ferie hvor storbyen og de muligheder den giver er attraktionen i sig selv. Ferieformen er især populær blandt erfarne rejsende, der gerne vil en tand dybere og ikke bare vil opleve de sædvanlige attraktioner, men vi helt tæt på de lokale spisesteder, byens særlige charme og så videre.

Grækenland er det perfekte sted at tage på storbyferie. Noget der kendetegner flere af de store græske byer er at de ligger tæt ved både havet og bjergene, med de muligheder for forskellige oplevelser det giver. Et andet kendetegn er de historiske bånd. Mange af byerne har en rig forhistorie og en vigtig placering i den græske kultur. Af og til bliver det lidt en hæmsko for byernes image fordi man nemt for en opfattelse af at byerne hænger fast i fortiden. Entet kunne dog være mere forkert. De græske storbyer er moderne byer med det interessante touch historien giver dem.

I de græske byer venter masser af gode oplevelse og seværdigheder i topklasse, maden er fantastisk og vejret er godt det mest af året. Der er især to byer i Grækenland der egner sig til storbyferie. Hovedstaden Athen og landets næststørste by Thessaloniki. Begge steder kan du opleve en destination hvor øst møder vest med masser af indtryk, farver, dufte og liv.

Handelsgade i Athen ved aftentide.

Tilgængeligheden er nem, da der går direkte fly fra Danmark til begge byer. Udbuddet af overnatningsteder og spisesteder er stort uanset om du rejser på budget eller går efter luksus fra øverste hylde.

Er du endnu mere nysgerrig på storbyferie i Grækenland kan du også besøge Patras på den nordlige del af Peloponnes. Patras emmer af historie og byder på mange spændende oplevelser.

Storbyferie i Athen

Allerede når flyet nærmer sig Athen kan du fornemme at her er tale om en international metropol rig på historie, men samtidig en moderne storby. Om du vil bruge en weekend, en hel uge eller endda mere spiller ingen rolle. Athen har rigeligt at byde på.

Grækenlands hovedstad har været et yndet udflugtsmål for den klassiske dannelsesrejse lige siden H.C. Andersen var her i 1841. Andersen blev overvældet af byens moderne storhed og luksus, og lad os bare slå fast, at hvis Athen var god nok til H.C. Andersen, så er byen også god nok til os.

Athen har mange muligheder som arkæologiske lokaliteter i verdensklasse, unikke museer og butiksområder. Her er selvfølgelig også et natteliv, der er en storby værdig.

Athen er en af verdens ældste byer og derfor byder den sine gæster på en overvældede historisk og kulturel rigdom. Den gamle bydel Plaka, Monastiraki-pladsen eller Thiesseio-kvarteret er gode steder at starte storbyferien. I Athens koncertsal, Megaron, kan du nyde opera, koncerter og ballet året rundt. Vil du hellere shoppe er byens historiske centrum blevet omdannet til én lang gågade, der er omkring tre gange længere end Strøget i København. Sulten? Intet problem! I Athen finder du alt fra små gadekøkkener over trendy cafeer til toprestauranter med Michelin-stjerner. Og bliver storbyen for varm, ligger Athens riviera ikke længere væk, end at det også er en mulighed.

Typisk græsk købmandsbutik. Her fra Plaka-kvarteret i Athen.

Athen bør stå på enhver rejsendes must see-liste – om ikke andet så brug 3-4 dage i Athen inden du tager videre til en eller flere af de græske øer på din sommerferie. Og ellers så besøg Athen i foråret eller sent på efteråret, hvor her ikke er så varmt og den værste turiststrøm er taget af.

Storbyferie i Thessaloniki

Grækenlands næststørste by er en spændende og nok også lidt utraditionel storbydestination. Det skal dog ikke afholde os fra at anbefale byen til en forlænget weekend eller sågar en hel uge. Her er masser af gå i gang med. Eksempelvis det hvide tårn ved havnepromenaden, den gamle bydel Ladadika eller kvarteret omkring det smukke Aristotelous-torv, hvor cafeer og butikker ligger tæt. Eller hvad med at besøge et af byens fødevaremarkeder for at opleve stemningen fra gamle dage hvor duften af krydderier blandet sig med de handlendes råb? Thessaloniki er særligt kendt for sine creme- og sirupsfyldte filodejs-kager.

Balonsælger på gaden i Thessaloniki.

Thessaloniki er en elegant storby, hvor tradition og historie blandes med moderne strømninger indenfor arkitektur, kunst og gastronomi.

Med udgangspunkt i Thessaloniki er der en lang række udflugtsmuligheder, hvis du vil lidt væk fra byen, som eksempelvis Olympen, Halkidiki eller Pieria også kaldet Den Olympiske Riviera.

Læs mere om Thessaloniki i vores rejseguide.

Anderledes storbyferie med kant

Grækenland behøver ikke kun være sol og strand ved en af de græske øer. Er du mere til storbyferie med shopping, kultur og gastronomi, og vil du kunne mærke byens levende puls når du er på ferie, så har Grækenland også meget at byde på. Athen og Thessaloniki er bare de mest oplagte. De er nemme at komme til, byder på alt hvad man har behov for på en storbyferie, og har ikke mindst lidt kant sammenlignet med de mere traditionelle storbydestinationer.

Skal du på storbyferie i Grækenland?

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.