Peloponnes

Peloponnes er den store græske halvø der udgør den sydligste del af Balkan og den sydlige del af Grækenland. Der bor omkring 1,1 mio. mennesker på Peloponnes, der arealmæssigt er omtrent tre fjerdedele af Jyllands størrelse. Peloponnes er forbundet med fastlandet via en cirka 6 km bred landtange, der gennemskæres af Korinthkanalen.

Kysten er i nord og vest uden større indskæringer og præget af marskområder og smalle sandstrande. Mod syd og øst er kysten mere varieret kyst med mindre bugter, klipper og sten- og sandstrande. Den sydlige del af Peloponnes består af tre sydvendte halvøer, der danner rammen om to store bugter, Den Messeniske bugt med havnebyen Kalamata og Den Lakoniske bugt med havnebyen Githio.

Peloponnes er et oplagt rejsemål hele året

Peloponnes er, rent turistmæssigt, den mest populære region på det græske fastland. Den korte afstand til Athen, de smukke landskaber såvel som de mange spændende attraktioner gør Peloponnes til et populært rejsemål hele året rundt. Lang de fleste af de mest betydende græske arkæologiske seværdigheder, som Korinth, Nemea, Mykene, Epidauros, Sparta og Olympia, ligger eksempelvis på Peloponnes.

Gode strande er der også masser af, da Peloponnes, bortset fra den smalle landtange, er omgivet af vand på alle sider. Du kan sågar stå på ski i bjergene i Peloponnes, der desuden byder på en række naturskønne områder med vandrestier og flere drypstenshuler. Hele tre fjerdedele af Peloponnes er dækket af bjerge. De højeste ligger i den centrale del med Taigetos som det højeste (2.407 m).

Gode forbindelser til Peloponnes

Fra Peloponnes er der et veludbygget intercity-bussystem og motorvej samt jernbaneforbindelse (via Korinth) til Athen. Der er færgeforbindelser fra en række byer på nord- og østkysten til Piræus samt daglige flyforbindelser til Athen fra regionshovedstaden og største by Patra samt fra Kalamata. Fra Kalamata er der desuden direkte forbindelse til Kastrup med Aegean Air det meste af året.

De mest populære områder på Peloponnes er Nafplion, Gythio, Monemvasia og Pylos. Et par mindre øer, herunder Elafonisos, hører også til Peloponnes.

Se hvilke rejsemål på Peloponnes vi har skrevet om herunder.