Foto: DanaTentis

COVID-19: Kan man stadig rejse til Grækenland?

Denne artikel er opdateret 17. december.

I takt med at mange lande har oplevet en genopblusning i antallet af Corona-smittede, er de danske myndigheders rejsevejledning blevet skærpet, og nu frarådes alle ikke nødvendige rejser til hele verden. Dette gælder og så Grækenland.

De danske myndigheder har en grænse på ikke over 30 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge målt som et gennemsnit over 14 dage. I øjeblikket ligger alle lande i Europa over denne grænse, hvorfor rejser til alle europæiske lande frarådes.

Det skal dog understreges, at der alene er tale om anbefalinger. Du må gerne stadig rejse til Grækenland, hvis du vil.

Bemærk at hele Grækenland siden d. 7. november har været lukket ned. Det betyder blandt andet, at man kun må forlade sit hjem, hvis man har en god grund til det og at rejser på tværs af regioner ikke er tilladt. Restauranter, café og så videre er også lukket. Det kan derfor ikke anbefales at tage til Grækenland som turist i øjeblikket. Varigheden af nedlukningen er blevet forlænget flere gange og gælder i skrivende stund indtil 7. januar.

Da sæsonen 2020 er gået på hæld, opdaterer vi ikke længere denne side så ofte som før. Nu er det relevante, om vi kan rejse til Grækenland næste år altså i 2021. Da ingen kan spå om fremtiden, er det umuligt at sige på nuværende tidspunkt. Vi kan godt prøve at gætte, men det er nok bedre bare at vente og se tiden an. Forhåbentligt ser situationen meget bedre ud i starten af næste år, hvor de fleste begynder at bestille årets sommerferie.

Mens du venter, kan du bruge tiden til at finde inspiration i vores mange rejseguides til de græske øer og andre spændende destinationer i Grækenland.

Grækenland og COVID-19

De græske myndigheder gjort sig store anstrengelser for at holde smitten medCorona nede. Grækenland har i løbet af sommeren derfor ikke været så hårdt ramt af COVID-19 som mange andre lande.

Henover efteråret har smitten dog også i Grækenland været stigende. Kraftigt endda. Det er især i storbyer Athen og Thessaloniki, at smitten florerer. Derudover opdages en del smittede ved indrejse i lufthavne, havne etc. I det græske øhav er antallet af smittetilfælde ganske beskedent. Du kan finde de eksakte tal på Wikipedia.

Den officielle græske hjemmeside om Corona-situationen i landet er: https://covid19.gov.gr

Danske myndigheders rejsevejledning

Udenrigsministeriet tillader rejser til lande, der opfylder visse kriterier. blandt andet skal landene have mindre end 30 registrerede nye smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Det er der i øjeblikket inden lande der lever op til.

Husk at rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen. Selv hvis de danske myndigheder fraråder rejser, må du gerne tage af sted. Der er alene tale om anbefalinger.

Du kan også følge situation på hjemmesiden for den danske ambassade i Athen.

Artiklen er senest opdateret i december 2020.