Udsigt fra fly over det græske øhav
Foto: Mayya666

5 græske øer du kan flyve til direkte fra Danmark

Skal det være super nemt?

Du kender det måske fra dig selv. Du har siddet og kigget efter en ferie i Grækenland på nettet og er faldet over flere steder, hvor der bare ser rigtigt lækkert ud. Humøret falder imidlertid når du finder ud af, at det er lettere besværligt og tidskrævende at komme til netop disse flotte og unikke steder.

Hvis ikke du orker alt rejseriet med bus, tog, færger og deraf følgende ventetid, så findes der heldigvis flere græske øer, som du kan flyve til direkte fra København. Endda nogle af de mest kendte og populære øer i det græske øhav. Uden stop, uden dikkedarer.

Vi har valgt fem af øerne, som du kan flyve til direkte fra København, ud og giver dig herunder en kort introduktionen til hver af dem. Øerne er også perfekt til en hurtig smuttur, hvis du trænger til ferie uden for meget planlægning. Eller som udgangspunkt for øhop etc.

Korfu – den gamle kendte perle

De fleste har nok hørt om den græske ø Korfu. Øen har været en populær feriedestination for danskere igennem mange år. Og det er der er grund til. Korfu er rig på natur, kultur og historie og det er sikkert også derfor at Korfu er blevet foreviget i litteratur, tv-serier og på film. Korfu er simpelthen et rigtigt spændende sted at besøge, også selvom der i højsæsonen er mange at skulle dele herlighederne med.

På Korfu kan du både finde frodig natur, lækre sandstrande og imponerende gamle borge foruden de smukke byer i venetiansk stil. Her er mange forskellige overnatningssteder at vælge imellem og masser af caféer og spisesteder, så du kan finde lige det du har lyst til.

Norwegian flyver fra København til Korfu i sommersæsonen.

Læs mere i vores rejseguide til Korfu.

Kos – øen der har lidt af det hele

Uanset om du er til fest og ballade, gamle kulturskatte, hyggelig græsk atmosfære eller bare solbadning på en lækker strand, så kan du finde det på Kos. Kos har gennem tiden været under forskellige landes styre. Derfor fremstår øens arkitektur en smule blandet hvor både romersk, venetiansk og ottomansk stil præger bybillederne sammen med moderne byggeri. På de populære øer finder man gerne store hoteller og resorts ude ved kysterne ved de lækre sandstrande, og Kos er ingen undtagelse.

Hvis du gerne vil finde ind til den hyggelige græske ø-atmosfære kan du begive dig lidt ind på øen til de mindre landsbyer, hvor turistindustrien ikke har så godt fat. Jo længere ind og op i landet du bevæger dig, jo mere autentisk bliver det. Du vælger selv.

Norwegian flyver fra København til Kos i sommersæsonen.

Rhodos – den meget populære ø

Rhodos er en af det mest besøgte turistdestinationer i Europa – og det siger ikke så lidt, for et eller andet interessant må der jo så være at komme efter på Rhodos. Ligesom flere af de andre øer i Dodekaneserne, har Rhodos været underlagt flere forskellige landes styre gennem tiderne, hvilket man kan finde tegn på rundt omkring på øen, hvor der er nogle ret imponerende borge, slotte og ruiner fra en svunden storhedstid. Alle disse historiske rester blandes med et nutidigt liv på Rhodos, hvor turistvenlige tiltag og moderne butikker er skudt op i byerne langs kysterne og ved de flotte lange sandstrande.

På Rhodos kan du udover de kulturelle og historiske seværdigheder også opleve en sommerfuglepark, naturlige varme kilder eller bare tage en slapper på en af de mange dejlige sandstrande. Dog skal du vide, at Rhodos får du ikke for dig selv.

Norwegian flyver fra København til Rhodos i sommersæsonen.

Smukke Santorini set fra oven.

Santorini – den græske repræsentant

Den lille ø Santorini er oftest den der repræsenterer Grækenland på billeder. Det gør den af den simple grund, at Grækenland er så flot og intenst samlet på dette lille sted. Beboerne på denne klipperige og ikke særligt frodige ø har formået at bygge byer op, der er så snørklede, farverige og finurlige at det endelige udtryk er uimodståeligt imponerende. Det har selvfølgelig trukket besøgende til fra hele verden, der gerne vil opleve dette arkitektoniske vidunder.

På Santorini finder du intens Kyklade-stemning, masser af hyggelige caféer og spisesteder, utroligt lækre overnatningssteder, flotte strande og masser af mennesker højsæsonen. Grundet øens geologiske og vulkanske oprindelse findes der nogle ganske spektakulære strande på Santorini. Her finder du både røde og hvide klipper og strande med rødt og sort sand. Det er ganske utroligt.

Norwegian flyver fra København til Santorini i sommersæsonen.

Kreta – det lille Grækenland

Ja, Kreta kan måske godt kaldes for et lille land i sig selv. Det har ihvertfald sin egen historie og sine egne skikke. Kreta er da også den mest besøgte ø i Grækenland, og den har det hele grundet sin størrelse, der er lidt større end Sjælland.

De fleste danskere kender nok godt Kreta. Mange har måske endda været der, og flere kommer der år efter år. Hvis først du er blevet tryllebundet af Kreta, så vender du tilbage igen. Kreta har en imponerende natur med høje bjerge og dybe dale, og der er frodigt og tørt. Grundet sin sydlige placering kan Kreta besøges året rundt, og du kan tilmed stå på ski i bjergene om vinteren. Og selvfølgelig kan du også finde spændende kulturskatte på Kreta.

På Kreta findes alt fra store hoteller og resorts langs kysterne til små hyggelige landsbyer i bjergene, hvor der sjældent kommer besøg udefra. Der er mange lækre strande på Kreta, hvoraf et par stykker er meget eksotiske og velfotograferede. Kreta er meget velbesøgt i højsæsonen, men begiver du dig lidt ind i hjertet af Kreta, så begynder det at blive spændende.

SAS flyver fra København til Kreta hele året. Norwegian flyver i sommersæsonen.

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.