To færger i havnen i Rafina

Lavrio og Rafina – De to andre havne ved Athen

Piræus er ikke den eneste færgehavn ved Athen

De fleste kender nok havnen Piræus ved den græske hovedstad Athen. Hvad mange nok ikke ved er, at hvis turen går til de græske øer, behøver vejen ikke nødvendigvis gå om Piræus.

Der er to andre havne ved Athen som med fordel kan bruges, hvis rejsen går til nogle bestemte græske øer. Det er både hurtigere og nemmere at benytte de to mindre havne ved Athen. De to andre havne nær Athen der har færgeafgang til de græske øer er Lavrio og Rafina.

Lavrio færgehavn

Lavrio (også kaldet Lavrion) er en havneby der ligger på den sydøstlige spids af Attika – halvøen som Athen ligger på. Havnen Lavrio ligger cirka 35 km ad vejen sydøst fra Athens lufthavn. Du kan enten tage en bus eller taxi fra Athens lufthavn til Lavrio.

Busserne afgår udenfor lufthavnens ankomsthal mod Lavrio Port. Turen tager cirka 1 time og koster 4€. En taxi kan tages udenfor ankomsthallen til Lavrio Port. Den tager tre kvarter og koster cirka 50€.

Fra Lavrio Port går der færge til øen Kea.

Rafina færgehavn

Rafina er en havneby der ligger på den østlige del af Attika. Rafina Port ligger cirka 27 km nordøst ad vejen fra Athens lufthavn. Du kan tage enten en bus eller en taxi fra Athens lufthavn til Rafina Port.

Busserne afgår udenfor ankomsthallen til Rafina Port. Turen tager cirka tre kvarter og koster 3€. En taxi kan tages udenfor ankomsthallen til Rafina Port. Den tur tager cirka 20 minutter og koster cirka 38€.

Du kan med fordel anvende Rafina Port hvis du skal fra Athen til øerne Andros, Tinos, Syros og Mykonos.

Piræus, Lavrio eller Rafina

Hvilken havn du skal vælge kommer altså helt an på hvilken ø du ønsker at besøge. Det kan være vigtigt at undersøge det inden du tager afsted, hvis du vil undgå at bruge unødig tid på din rejse. Du kan komme til stort set alle græske øer i Det Ægæiske Hav fra Piræus, men du kan spare en del tid og eventuelt penge, hvis du benytter en af de to andre havne.

Selvfølgelig kan der være mange faktorer der spiller ind. Der kan både være hurtige og langsomme færger, og dermed også forskel på priserne til de forskellige destinationer. Dertil skal også lægges hvor mange afgange der er til den ønskede destination, hvilket skal afvejes i forhold til din ankomst til Athens lufthavn.

Tjek ruter og bestil billetter

Du kan tjekke ruter, tider og priser på ferriesingreece.com. Ofte vil der for hver havn til hver destination være forskellige færgeselskaber der sejler den pågældende rute. Du skal så bare vælge hvilken afgang der er den mest fordelagtige for dig.

Læs også vores tip til bestilling af færgebilletter i Grækenland.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.