Kort over Athens metro

Sådan kommer du fra Athens lufthavn til havnen i Piræus

Athens vigtigste færgehavn ligger i Piræus

Mange tænker måske umiddelbart, at når de er ankommet til Athens internationale lufthavn, der går under det mundrette navn Eleftherios Venizelos, så kan de bare tage direkte med en færge til den foretrukne græske ø. Sådan forholder det sig desværre ikke helt i virkeligheden.

Athen er nemlig ikke en havneby. I stedet skal man til forstaden Piræus, hvorfra færgerne går. Piræus ligger cirka 50 km via offentlig vej fra lufthavnen i Athen.

Vi kan lige så godt sige det som det er: Du kan ikke regne med at stå i Piræus under en time efter at du er ankommet til Athens lufthavn. Selvom turen tager tid og måske kræver lidt tålmodighed, så er der flere mulige måder at komme til Piræus på.

Tog, metro, bus eller taxi

Generelt er der fire forskellige måder at transportere sig fra lufthavnen til Piræus på: Med tog, metro, bus eller taxi. Der er godt nok også en femte mulighed, nemlig at køre selv, men det kan ikke umiddelbart anbefales, med mindre at man er en erfaren bilist udi sydeuropæisk storbykørsel.

Når du skal vælge mellem tog, metro, bus eller taxi er der tre ting der spiller ind: Hvor lang tid tager det? Hvor nemt er det? Hvad koster det?

Herunder gennemgår vi hvert transportmiddel for sig, så du er godt rustet til selv at vælge hvordan du vil transportere dig fra lufthavnen til Piræus.

Tog fra lufthavnen til Piræus

Lufthavnsstationen ligger ved siden af lufthavnen, og herfra kører de tog der hedder Proastiakos, som nok kan sammenlignes med de danske s-tog. Disse tog kører mellem lufthavnen og Piræus en gang i timen i tidsrummet cirka 06 – 22.

Du kan eventuelt tjekke afgangstider hos TRAINOSE, der betjener strækningen.

Rejsetid? 60 minutter.
Hvor nemt er det? Forholdsvis nemt. Du skal først købe billet på stationen og derefter er der eventuelt ventetid til toget afgår.
Hvad koster det? En enkeltbillet for en voksen koster 10 €.

Metro fra lufthavnen til Piræus

Der er ingen direkte forbindelse med metroen fra lufthavnen til Piræus endnu. Det kræver et skifte cirka halvvejs. Fra lufthavnen skal du tage metro-linje 3 (den blå linje) mod Agia Marina. Det afgår fra lufthavnsstationen hver halve time i tidsrummet 6:30 til 23:30. Du skal skifte på stationen Monastiraki, hvor du skal stå af og tage linje 1 (den grønne linje) mod Piræus.

Du kan se et udsnit af metrokortet øverst.

Rejsetid? 1 time og 10 minutter ialt, der skal dog medregnes ventetid ved togskift på Monastiraki, så regn gerne med 1 time og 30 minutter.
Hvor nemt er det? Det er nogenlunde nemt, men kan være lidt anstrengende hvis du har små børn med. Først billetkøb på stationen, eventuelt noget ventetid på toget og så et togskift på en travl station midt i Athen.
Hvad koster det? En enkeltbillet for en voksen koster 10 €.

Bus fra lufthavnen til Piræus

Udenfor Athens lufthavn holder der busser, der kører fra lufthavnen til Piræus, dog med stop undevejs. Busserne holder mellem udgang 4 og 5 (ved ankomsthallen) og hedder X96. De kører hver have time.

Rejsetid? 60 minutter.
Hvor nemt er det? Rimeligt nemt. Billetter kan købes i bussen, i ankomsthallen i lufthavnen eller på metrostationen. Ikke meget ventetid på bussen.
Hvad koster det? En enkeltbillet for en voksen koster 6 €.

Taxi fra lufthavnen til Piræus

Udenfor Athens lufthavn holder der oftest mange taxier, og ofte må man stille op i kø. Til gengæld kører du med en taxi direkte til din ønskede destination. Det eneste du egentlig skal være opmærksom på ved kørsel med taxi er, at taxameteret er slået til. Der er desværre brodne kar indenfor taxi-branchen, som forsøger at snyde godtroende turister, så her kan det være vigtigt at være lidt vågen.

Rejsetid? Cirka 40-60 minutter.
Hvor nemt er det? Det er ret nemt.
Hvad koster det? Cirka 45 € i dagtimerne og cirka 65 € for natkørsel.

Det gør vi selv

Vi plejer selv at tage toget eller metroen, når vi skal fra lufthavnen i Athen og ind til centrum eller til havnen i Piræus.

Vi går ganske enkelt bare hen til stationen, hvor vi køber en billet. Herefter tager vi det første det bedste tog eller metro-tog, der ankommer. Lufthavnen er endestation, så man skal ikke bekymre sig om togets retning.

Vidste du, at der foruden havnen i Piræus er to andre havne tæt på Athen, hvorfra der går færger til de græske øer? Ellers kan du læse mere her: De to andre havne ved Athen

Artiklen er senest opdateret i november 2019.