Klippekyst på Kreta

3 grunde til at tage til Grækenland i ydersæsonerne

Det er faktisk ret godt

Der er flere fordele ved at tage på ferie i Grækenland udenfor højsæsonen i juli og august. I denne artikel kommer vi ind på tre af de bedste grunde til at vælge højsæsonen fra. Vi er selvfølgelig godt klar over, at der også er mindst tre lige så gode grunde til at vælge at holde ferie i Grækenland i højsæsonen. 1: Mange folk med børn har ikke rigtigt mulighed for at rejse udenfor skolernes ferier. 2: Ønskes garanti for varme og sol fra en skyfri himmel, så er juli og august i Grækenland et sikkert valg. 3: Stort udvalg af overnatningssteder og spisesteder, da mange steder lukker ned udenfor højsæsonen. 

Meeeen, alligevel er der altså de her fordele ved ydersæsonerne, som kan veje ganske tungt når fordele og ulemper i sidste ende skal gøres op.

1. Lavere pris

Den første gode grund er at prisen på flyrejsen og overnatningen i Grækenland generelt er væsentligt lavere om foråret og efteråret, og det er altså noget der kan mærkes, når du sidder og skal skrue din ferie sammen. Prisen på flybilletter kan stige markant næsten fra den ene dag til den anden, når du går fra grænsen til og fra skolernes ferie. Hvis ikke du vil dikteres af sådanne prisstigninger så er det bare med at vælge de billigere billetter i månederne april/maj/juni eller september/oktober/november. Her skal du så selvfølgelig have vejret, destinationernes tilgængelighed samt mulighed for overnatning med i dine overvejelser.

2. Færre mennesker

Hvis du er én af dem, der holder af Grækenland for landets kultur, atmosfære, gæstfrihed og gastronomi, så ved du også, at det kan være svært at finde ind til det autentiske Grækenland mange steder i højsæsonen. Der er desværre mange steder i Grækenland, hvor du ligeså godt kunne befinde dig et hvilket som helst andet sted i Sydeuropa, da det autentiske Grækenland er druknet i at skulle tækkes turismens behov. Og det kan man på sin vis ikke fortænke dem i. Der er jo penge i turisme, og hvis turisterne vil have røde pølser, ja, så får de røde pølser. 

På de populære turistdestinationer med store turist-resorts og store hoteller kan der være lige lovligt mange turister i højsæsonen og det kan være svært at mærke det Grækenland du egentlig kom for at besøge. Dette kan selvfølglig undgås ved at vælge sådanne store destinationer fra. Alternativt kan disse steder i stedet besøges på tidspunkter hvor der er mere ro på. Rhodos og Korfu er eksempelvis ikke mindre fantastiske steder bare fordi at det er juli eller august, men stederne kan være svære at nyde, hvis du skal gå i gåsegang til seværdigheder eller hvis de lækre strande er for tætpakkede.

3. Frodig natur og mindre varme

For nogen mennesker er der simpelthen bare for varmt i Grækenland i juli og august. Der er da heller ingen tvivl om, at der nogle steder i Grækenland kan blive ganske varmt i de to måneder. Det kan delvist omgås ved at tage til nogle af øerne, hvor der er knap så varmt som på fastlandet, grundet vinden og havet omkring øerne. Dernæst kan det også være en fordel at vælge en nordligt beliggende destination i Grækenland, hvis du ønsker at undgå den værste hede i højsæsonen. 

Hvis ønsket er at besøge det meget sydligt beliggende Kreta eksempelvis, så er ydersæsonerne et rigtigt god tidspukt at gøre det på. Forår og efterår slipper du for den massive og tørre varme, der kan invadere det sydlige Grækenland, og som hensætter naturen i dvale. I ydersæsonerne både forår og efterår kan du faktisk opleve et Grækenland du måske ikke før har set. Nemlig et frodigt og grønt landskab med blomstrende træer og buske, og hvor jorden er dækket af livligt grønt græs eller friske urter. Og det er bestemt værd at opleve.

Du kan finde inspiration til de græske destinationer i vores rejseguides.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.