Korfu

Korfu er kendt som den grønne ø og har i mange år været et populært rejsemål. Øen er den nordligst beliggende af De Ioniske Øer, og den anden største ø i Det Ioniske Hav mellem Italien og Grækenland.

Korfu er af de mest kendte græske øer og har en lang og spændende historie bag sig, hvor både englændere, franskmænd og venetianere har haft stor indflydelse på øen. Specielt har mange års venetiansk styre af Korfu præget øens arkitektur, og Korfu minder på mange måder mere som Syditalien end Grækenand.

Fakta om Korfu

Græsk navn: Κέρκυρα
Indbyggertal: 102.071 (2011)
Areal: 611 km2
Største by: Korfu By

Korfus smukke byer er én af hovedårsagerne til de mange besøgende på øen. Hovedbyen på øen, Korfu by, er endda så bemærkelsesværdig at den er figurerer på UNESCOs Verdensarv Liste.

Udover de smukke gamle byer med pastelfarvede huse og små snørklede gader har Korfu en meget flot natur. På denne aflange ø finder du både en frodig natur, rå klippekyster, flotte bugter med lækre sandstrande og turkisblåt vand. Det er ganske fortryllende. Korfu er altså en ø der henvender sig til både kultur-/historieinteresserede og til livsnydere, der elsker at være på stranden og at spise god mad. Korfu kan tilbyde det hele.

Her ligger Korfu og sådan kommer du hertil

Korfu er den nordligste af de græske øer i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland og en del af ø-gruppen De Ioniske Øer.

Der er international lufthavn på Korfu. Fra Danmark er der direkte flyafgange til Korfu i sommerperioden og fra Athen er der daglige forbindelser til Korfu.

Alternativt er der flere daglige færgeafgange fra Igoumenitsa på fastlandet til havnen i Korfu by. En færgetur på 1 time og 30 minutter.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Korfu

Korfu er et populært turistmål med tusindevis af overnatningssteder. De fleste bor på østkysten, men søg endelig ud på resten af øen.

Du finder vores anbefalinger til de mest spændende områder her.

Læs videre: Overnatning på Korfu

Byer på Korfu

Korfu er kendt for sine flotte venetianske byer, hvor specielt hovedstaden på øen skal fremhæves. Læs om dem og alle de andre her.

Strande på Korfu

Nogle af De Ioniske Øers bedste strande ligger på Korfu. De bedste finder du på vest- og nordkysten. Se vores håndplukkede udvalg her.

Oplevelser på Korfu

Der er masser af se og opleve på Korfu. Vi gennemgår det hele her.