Foto: fxzh

Byer på Korfu

Korfu er kendt for sine flotte venetianske byer, hvor specielt hovedstaden på øen skal fremhæves for den pittoreske gamle del af byen. Der er masser af liv i de større byer om sommeren, hvor de tiltrækker besøgende fra hele verden. På grund af den stigende turisme er der nogle af strand-byerne, der i højsæsonen bliver indtaget af livlige mennesker, der fester hele natten. Så hvis du ønsker at opleve et mere stilfærdigt og oprindeligt Korfu, så skal du rykke ind i landet til de små landsbyer og væk fra kystbyerne. Du behøver dog ikke at rykke så langt væk fra strandene, da mange hyggelige landsbyer ligger 2-4 km fra kysten.

Der er mange byer på Korfu og de er alle forskellige, så det kan tage lidt tid at finde lige den by i lige det område, der passer dig bedst. Vi har valgt at omtale nogle forskellige byer placeret forskellige steder rundt på Korfu. Ud over dem vi omtaler, er der omkring en snes yderligere.

Korfu by

Hovedbyen på Korfu er en havneby og ligger cirka midt på øen på den østlige kyst. Det er også her lufthavnen er placeret lidt udenfor selve byen. Korfu By er en spændende og pulserende by med omtrent 30.000 indbyggere. Byen er kendt for sine flotte gamle huse i venetiansk stil, og de hyggelige små gader i den gamle del af byen, og det kan let føles som at være et sted i Italien. I 2007 blev den gamle bydel i Korfu by (kaldet Kantounia) tilføjet til UNESCOs Verdensarv Liste, hvilket siger lidt om hvor bemærkelsesværdig stedet er.

Der er masser af spændende ting at se og opleve i Korfu By. Udover de mange caféer, spisesteder og butikker byder byen på flere spektakulære steder som du bør kigge nærmere på når du er i byen. Der er eksempelvis det gamle fort ude på odden, øst for den gamle bydel, som er ikonisk for Korfu By.

Gouvia

Gouvia er en havneby der ligger 7,5 km af vejen nord for Korfu By. Gouvia ligger i en beskyttet bugt, og derfor har man også valgt at lægge en stor marina her. Den populære by har en del turister om sommeren, hvilket nok primært er sejler-turister. Den frodige bugt er ret flot, og her er også en strand med grus og småsten. Byen rummer også nogle interessante venetianske ruiner. Gouvia der ligger langs med kysten har mange caféer, spisesteder, overnatningsteder, et par indkøbsmuligheder og andre butikker.

Kavos

Kavos er en rigtig strand-by, og ligger på Korfus sydøstligste spids langs en lang og lækker sandstrand. Kavos ligger 45-50 km syd for Korfu by. Byen der ligger bag stranden er noget aflang i det og består af mange forskellige caféer, barer, spisesteder, turistbutikker og overnatningssteder. Man skal nok forvente at der kan være fest og ballade i Kavos om aftenen og natten, da det er en rigtig turist-by der appellerer til festglade mennekser. Hvis du er til strandliv og festlige aftner, så er Kavos et godt bud. Kavos er altså ikke et sted der appellerer til familieferie med små børn.

Sidari

Sidari er en kystby der ligger på Korfus nordlige kyst omtrent 35 km ad vejen nordvest for Korfu by. Sidari har en spektakulær seværdighed, der nok er årsag til det stigende besøgstal. En utrolig flot klippeformation ved kysten lidt nordvest for selve byen trækker mange turister hertil. Klippeformationen kaldes Canal d’Amour og er en ret flot lang og smal bugt med et lille stykke strand for enden. Der er heldigvis også en større sandstrand i forbindelse med byen, hvor der er lidt mere plads.

I det flotte Sidari er der mange store hoteller og resorts. Byen rummer også nogle caféer, barer og spisesteder, og du finder også et vandland til de legesyge. Fra den lille havn i Sidari kan du tage på bådtur til nogle små øer, der ligger vest og nordvest for Korfu.

Liapades

Omkring 1 km inde og oppe i landet på Korfus nordvestlige del ligger landsbyen Liapades. I selve den fine gamle landsby med cirka 1.000 indbyggere er der ikke de store turist-tiltag, men det finder du til gengæld nede ved kysten og strandene i området. Fra landsbyen er der nogle steder udsigt til den flotte og snørklede bugt med frodigt landskab og turkisblåt hav. Der er gåafstand til flere flotte strande i området. Ved byens torv er der caféer og spisesteder. Der er flere overnatningssteder i en større radius omkring byen og ved stranden. Hvis du bevæger dig lidt udenfor byen er der flot natur som er velegnet til en vandretur.

Pelekas

Pelekas ligger 12 km vest for Korfu by, og er en mindre landsby lidt oppe i landskabet med god udsigt til Korfus vestlige kyst. Det er en fin gammel landsby med smalle gader og mere eller mindre vejrbidte venetianske huse. Du finder ikke meget turist-halløj i Pelekas, så hvis du ikke gider større resort-områder, så er Pelekas et godt bud. I Pelekas kan du finde nogle caféer, spisesteder og overnatningssteder. Der er 4 km ad vejen til den ene strand og 2 km til den anden på vestkysten. Bliver du træt af saltvand er der blot 6 km til et stort vandland inde i landet nordøst for Pelekas.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.