De Ioniske Øer

De Ioniske Øer er en betegnelse for alle de øer der ligger vest for det græske fastland i Det Ioniske Hav, som er det hav der ligger mellem Grækenland og Italien. Ø-gruppen består af syv større øer og en del småøer. De syv store øer er fra nord mod syd: Korfu, Paxos, Lefkada, Ithaka, Kefalonia, Zakynthos og Kythira med Korfu og Zakynthos som de mest populære.

De Ioniske Øers kendetegn

Kendetegnende for De Ioniske Øer er deres frodighed og de utroligt hvide strande med klart, turkisblåt vand. De pastelfarvede huse i forskellige nuancer afslører den korte afstand til Italien og en afsmitning fra Italiens neoklassiske arkitektur. Dette gør sig dog ikke gældende for øen Kythira, der ligger helt nede syd for Pelopones og mere minder om en kyklade-ø.

Flere af De Ioniske Øer har en meget kringlet kystlinje og dette giver utrolig mange små og større bugter, hvor den ene flotte strand efter den anden dukker op bag en pynt. Med store klipper og frodig natur kan flere steder på De Ioniske Øer godt minde om strande man ellers skal til Thailand for at finde.

De ioniske øer er et nemt rejsemål

Der er lufthavne på flere af De Ioniske Øer, hvilket gør De Ioniske Øer til et nemt rejsemål. Nogle af øerne har forbindelse direkte til Danmark mens andre kræver et skifte i eksempelvis Athen. Der er færgeforbindelse mellem øerne samt til fastlandet, hvilket gør et ø-hop mellem øerne samt til de små frodige øer til en oplagt mulighed. På den måde kan man opdage nye og spændende steder, hvor ikke mange danskere har været før.

De mest populære af De Ioniske Øer er Korfu og Zakynthos, hvortil flere danske charterselskaber tilbyder rejser. Resten af øerne har færre turister omend populariteten er stigende i takt med at flere og flere for øjnene op for De ioniske øers fortræffeligheder og gode rejsemål.

Korfu og Zakynthos er en rigtig skønne øer, men skal du til De Ioniske Øer vil vi opfordre til at du også overvejer nogle af de mindre kendte øer som eksempelvis Kefalonia.

Rejsemål i De Ioniske Øer

Læs mere om de enkelte af De Ioniske Øer i vores rejseguides som du finder herunder.