Antipaxos

Antipaxos er en lille ukendt ø der ligger syd for Korfu i Det Ioniske Hav. Denne frodige ø er blot 5 kvadratkilometer stor og har færre end 30 indbyggere, hvoraf nogle lever af at dyrke vin på øen. Denne lille perle gemmer på nogle utroligt flotte strande og vand så klart, at det bestemt er værd at tage et smut forbi. Det er også kortere at tage til Antipaxos end et smut til Caribien.

Strandene lokker

På Antipaxos er det strandene der lokker og det er her du kan tilbringe det meste af din tid på øen. Der er simpelthen ikke meget andet at foretage sig. På øens nordøstlige del er der tre bugter med rigtigt flotte strande. Den nordligste hedder Vrika og har lækkert hvidt sand. Den næste bugt mod syd hedder Mesovrika og her er der hvide småsten. Den sidste flotte bugt på nordøstsiden er den største af de tre og hedder Voutoumi og her er der også hvide småsten på stranden.

Fakta om Antipaxos

Græsk navn: Αντίπαξος
Indbyggertal: 20 (2011)
Areal: 5,0 km2
Største by: Der er ingen by, husene ligger spredt på øen

Hvis du bliver træt af at ligge og slappe af på stranden, så er der mulighed for lidt vandring på Antipaxos eller at snorkle i det krystalklare vand.

Et øde paradis?

Billeder fra Antipaxos giver indtryk af et øde og fredfyldt lille paradis. Sammen med den lidt større ø Paxos, ligger de to øer lidt for sig selv mellem Korfu og Lefkada. Desværre skal du dog ikke regne med at kunne få dette lille paradis helt for dig selv. I højsæsonen vil der være dagsturister fra andre øer, som også gerne vil nyde den strand som man lige havde håbet på at få for sig selv. Ude i bugterne vil der også være sejlbåde, der er sejlet hertil for at nyde det græske Caribien.

Men lad dig ikke slå ud. Vil du absolut have det for dig selv, er der også nogle mindre bugter på Antipaxos’ sydvestlige kyst, hvor det kræver lidt mere af dig for at komme dertil. Du kan forholdsvis nemt gå over til den anden side af øen, hvor du kan finde en lille øde bugt. Ellers vælg Mesovrika-stranden, den er ikke så populær som de to andre på nordøstsiden.

Mad og drikke på Antipaxos

Der er ingen butikker på Antipaxos, så man kan altså ikke lige købe sig et par klip-klapper eller noget solcreme. Men selvom det hele virker så uberørt er der dog nogle steder på øen, hvor man kan få sig noget mad og drikke. I Vrika-bugten er der blandt andet en taverna og en beach-bar bag stranden, så du ikke behøver at smøre madpakke når du skal til paradis. Ligeledes kan du finde mad og drikke på et spisested bag stranden i Voutoumi-bugten.

Overnatning på Antipaxos

Der er ganske få steder på Antipaxos, hvor det er muligt at overnatte og dermed nyde stedet døgnet rundt – også når dagsturisterne er væk. Dog er her enkelte overnatningssteder der holder åbent i sommerhalvåret.

GoGreece har en annonceaftale med Booking.com. Vi får provision, hvis der bestilles overnatning via vores links. Booking.com har ingen indflydelse på hvilke hoteller vi vælger ud, eller hvordan vi omtaler dem.

Villa Phoenica

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Ligger cirka midt inde og oppe på Antipaxos, men da øen er meget lille er det nemt at gå hertil ude fra kysten. Stedet byder på udsigt over havet og en pool i de fine udendørsarealer. Her kan du geare helt ned i hængekøjen og nyde freden. Der er et spisested indenfor gåafstand.

Link til booking

Villa Violetta

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Denne villa er et rigtigt flot og rustikt feriehus i rolige omgivelser. Der er pool og udsigt over havet fra de flotte udendørsarealer, hvor der også er en herlig overdækket terrasse. Et sted man ikke har lyst til at forlade igen. Der er 450 m til lille bugt og 2 km til lækker strand.

Link til booking

Her ligger Antipaxos og sådan kommer du hertil

Antipaxos er en lille ø der, sammen med den lidt større ø Paxos, ligger mellem Korfu og Lefkada i Det Ioniske Hav ved Grækenlands vestkyst.

Den eneste måde at komme hertil på er via vand-taxi fra Paxos. Fra havnen Gaios på Paxos kan du blive sejlet til enten Vrika- eller Voutoumi-bugten på Antipaxos. Turen tager et kvarters tid.

Det vil sige at for at komme til Antipaxos skal du under alle omstændigheder først til Paxos. Du kommer nemmest til Paxos ved at flyve til Korfu og herfra tage færgen til Paxos.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland