Oplevelser på Korfu

Hvert år besøges Korfu af tusindevis af turister. Det er selvfølgelig fordi Korfu er et godt sted at holde ferie. Ikke nok sed de mange gode strande er her også masser at opleve og foretage sig.

Korfu er generelt en ø der er rig på kultur og historie. Du kan derfor nemt holde dig beskæftiget med udflugter til forskellige museer og seværdigheder under en ferie på Korfu. Øen rummer også en meget flot natur som bestemt er værd at nyde enten liggende på stranden, nedkølet i det turkisblå hav eller vandrende rundt i det flotte landskab.

Herunder finder du et udvalg af forskellige aktiviteter og seværdigheder.

Bådture til små-øer

Rundt omkring Korfu ligger der flere små øer, som kan besøges med en lille bådtur. Eksempelvis de tre øer Platia, Othoni og Erikousa der ligger vest og nordvest for Korfu. Fra byen Sidari kan du blive sejlet derud på en dagstur.

Fra Korfu by kan du komme med båd til den lille grønne ø Vidos, der er et beskyttet naturområde. Her er et mausoleum til minde om de mange falde serbiske soldater fra 1. verdenskrig. Her er et par fine strande og et spisested. Bådene afgår flere gange dagligt fra den nordligt beliggende havn i Korfu by, og turen tager 10 minutter.

Du kan også tage lidt sydpå til den flotte ø Paxos og eventuelt den endu flottere og endnu mindre ø Antipaxos, der ligger sydøst for Korfu. De er bestemt et besøg værd.

Alternativt er der mange bådture, der sejler delvist rundt om Korfu, og endda ind i nogle utrolige klippehuler på vestkysten. Der er også bådture til Albaniens skærgård, eller til det billedskønne Sivota på fastlandet. Der er mange muligheder.

Vandlande

Der er flere vandlande på Korfu. Ved nordkystbyen Sidari ligger vandlandet Sidari Waterpark. Aqualand Corfu Waterpark finder du ved byen Agios Ioannis Afra, cirka 13 km nordvest ad vejen fra Korfu by.

Vinsmagning

Der er flere vingårde på Korfu, som du kan besøge og smage på den hjemmelavede vin. Flere af stederne har også tilknyttet en restaurant.

Eksempelvis kan nævnes Ambelonas Winery, der ligger 8 km vest for Korfu By. Ambelonas dyrker også oliven og har desuden en restaurant, hvor de serverer lokale retter. Hos Ambelonas er det også muligt at komme på et madlavningskursus, hvor fokus ligger på mad fra Korfu.

Winery Goulis finder du 20 km nordvest for Korfu by, og kun 2 km øst for Liapades. Dette er en familiedrevet vingård, hvor du kan komme og smage på deres forskellige vine.

Vandsport og dykning

På mange af strandene på Korfu er der vandsportsaktiviteter som udlejning af vandcykler, kajakker, joller og jetski. Det er primært ved de populære strande ved Kavos, Dassia, Sidari, Agios Stefanos og Kalami det foregår.

Korfu er også et populært sted at dykke. Specielt nordkysten er fantastisk. I blandt andet Kassiopi, Nissaki, Paleokastritsa, Barbati og Gouvia findes der dykkerskoler med udlejning af grej og arrangerede ture.

Flere steder på Korfu er der mulighed for at leje sejlbåde både med og uden skipper.

Natteliv på Korfu

Korfu har mange turister og en stor del lokale studerende. Derfor er der også et rigt natteliv og en kosmopolitisk atmosfære på øen. Mange natklubber, barer og fest i det hele taget.

Selfølgelig ikke alle steder. Typisk ligger partystederne ved turistbebyggelserne ved kysten. De bedste steder er Sidari, Acharavi samt Kavos og i mindre grad Gouvia, Arillas, Dassia og Agios Gordis. Selvfølgelig sker der også en del i selve Korfu By primært i den gamle bydel. I Korfu By finder man også et casino.

Shopping på Korfu

Spredt på hele øen ligger der butikker med de sædvanlige ting der appelerer til turister såsom lædervarer, smykker, keramik og ting af oliventræ. Disse butikker har typisk åben alle ugens syv dage fra tidlig morgen til se aften

Korfu By er så stor, at her er et regulært butiksliv med varierede shoppingmuligheder som i enhver anden større by. Her er typisk åben mandag til lørdag fra formiddag til aften, dog med lukkepause i et par timer midt på dagen. Enkelte dage lukker butikkerne tidligt.

Udsigt ud over bugten med kirken Panagia Vlacherna i forgrunden og museøen i baggrunden.

Kanoni og Muse-øen

4 km syd for Korfu By, ved den ene ende af lufthavnens landingsbaner, ligger et sted der kaldes Kanoni. Dette skyldes at der rent faktisk står en gammel kanon på en bakke, med den er ikke grunden til at folk kommer hertil. Folk kommer til Kanoni på grund af udsigten. Her er en rigtig flot udsigt over havet, Korfu og ikke mindst til den lille kirke der ligger nedenfor. Kirken Panagia Vlacherna er meget pittoresk, som den ligger der for enden af en lille mole med små fiskerbåde.

Lidt længere mod syd bag kirken ligger en lille tætbevokset ø, der hedder Pontikonisi. Der ligger også et byzantinsk kapel på den lille ø. Pontikonisi betyder muse-øen, og hvorfor den har det navn er lidt usikkert. Myten fortæller dog at det var guden Poseidon der forvandlede Odysseus’ skib til denne lille grønne ø. Du kan selv tage ud og kigge nærmere på øen med en båd der afgår ved kirken.

Angelokastro

På toppen af en bjerg ved Palaiokastritsa-området ligger ruinen af denne utrolige borg. Borgen, som man mener blev bygget i det 13. århundrede, skulle, som det altid er på de græske øer, forebygge angreb fra pirater eller andre fjendtligtsindede, ved at man fra denne høje placering kunne se dem komme på lang afstand, og dermed have god tid til at reagere og forsvare sig. Angelokastro er et meget imponerende sted. Et besøg i borgen kræver dog en stejl gåtur. Angelokastro ligger 30 km ad vejen nordvest for Korfu by.

Det gamle og det nye fort i Korfu By

I Korfu by finder du både et gammelt og et nyt fort beliggende henholdsvis på den østlige og vestlige side af den gamle bydel. Begge forter er imponerende men det gamle er lidt mere fotogent end det nyere fort, og det gamle fort er da også ofte afbilledet i forbindelse med Korfu.

Det gamle fort, der ligger ude på en odde, er det første der møder én hvis man ankommer til Korfu med færge. Det gamle fort blev bygget af venetianere i det 15. århundrede og har selvfølgelig fungeret som et forsvarsværk mod udefrakommende fjender. Der er en rigtigt flot udsigt over byen og havet oppe fra det gamle fort.

Det nye fort beliggende mod nordøst blev også bygget af venetianere mere end hundrede år senere end det gamle fort. Venetianerne blev klar over, at Korfu havde brug for mere forskansning for at holde invaderende fjender ude, og derfor måtte 2.000 boliger ofres for at få nok sten til bygningsværket. Voldgravene omkring det nye fort blev lavet af franskmænd og englændere senere, da de overtog styringen af Korfu. Der ligger altså nogle interessante historier til grund for begge disse fort på Korfu, og de er derfor også et besøg værd.

Kirker og klostre på Korfu

Som på alle andre græske øer er der en del kirker og klostre på Korfu. Dog er de ikke så flotte og spektakulære som mange andre steder.

I den gamle bydel i Korfu By ligger Saint Spyridon-kirken der er let genkendelig på sin røde kupel. I Paleokastritsa ligger et stort kloster med et mindre museum med ikoner. Der er en glimrende udsigt fra klostret.

Museer på Korfu

Der ligger en halv snes museer på Korfu. De fleste er små og ret uinteressante og knap nok et besøg værd, selvom man kommer lige forbi.

I den sydlige del af Korfu by ligger et arkæologisk museum, og her kan du finde arkæologiske fund fra øen. Museet rummer både statuer, smykker, krukker, mønter og stykker fra gamle templer.

I Korfu By ligger desuden et asiatisk museum, et byzantinsk museum, et museum med mønter ogpengesedler samt flere mindre museer.

I Benitses ligger et lille musen med muslingeskaller og andre ting fra havet. Effekterne stammer fra hele verden.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.