Santorinis arkitektur

Kykladerne

Kykladerne er en cirkelformet øgruppe beliggende i hjertet af Det Ægæiske Hav mellem Kreta og det græske fastland.

Øerne i Kykladerne er for mange synonym med græsk øferie. Når du tænker på en græsk ø, vil det med stor sandsynlighed være en ø i Kykladerne du ser for dig. Kykladerne er smukke, hvide huse, fantastiske strande og god mad.

Øgruppen består af over 200 øer, hvoraf mange er små og ubeboede. Kun 33 af øerne er beboede men til gengæld hører de til de mest populære øer i det græske øhav. Kykladerne har typisk middelhavsklima, er bjergrige og med ganske lidt vegetation.

Små, hvide huse

Kykladerne er kendt for de små hvidkalkede huse i kubistiske former med flade tage samt kirker med blåmalede kupler. Husene ligger ofte tæt omkring de smalle snørklede gader – gerne op ad bjergsider, hvilket giver niveaudelte byer med mange trapper og stejle gader. Det giver byerne en hyggelig og intim stemning og gør at de fleste huse har havudsigt. Dog ser man på nogle af kykladerne huse i flere pastelnuancer med røde tegltage. Det gælder blandt andet på øerne Andros, Kea, Kythnos, Santorini, Syros og Tinos.

Strande og god mad

I Kykladerne finder du nogle af Grækenlands – eller endda Middelhavets – bedste og smukkeste strande.

Her er hundredevis af strande i alle afskygninger. Uanset om du er til afsides liggende paradis-strande eller solstole og masser af vandsportsaktiviteter finder du det her.

Udover de gode strande er det de mange tavernaer der er indbegrebet af kyklade-ferie. Familiedrevne steder med god atmosfære, god mad og rum til bare at nyde livet.

Øhop eller charterferie

Da øerne i Kykladerne ligger tæt på hinanden og har mange færgeforbindelser på kryds og tværs er Kykladerne et oplagt sted at tage på ø-hop. Ved at besøge 2-3-4 øer på din ferie får du set og oplevet lidt af det hele.

Til nogle af øerne kan du booke en færdig charterrejse. Det gælder for eksempel Santorini, Naxos eller Paros. Generelt er skal du dog regne med at skulle planlægge og bestille din ferie i Kykladerne selv. Det er heldigvis nemmere end det lyder – og det hele kan klares hjemmefra. Book et fly til eksempelvis Athen, en færge til den ønskede ø samt et hotelophold. Sværere er det ikke. Og belønningen er enorm. En ferie i Kykladerne vil du huske for livet og mange vælger at komme tilbage år efter år. Enten til den bestemte paradisø de har fundet eller for at få oplevet så mange forskellige øer som muligt.

Kykladerne har det hele

I Kykladerne er der noget for enhver smag. Ingen af øerne rummer det hele, men der findes med garanti en ø der rummer det som du vil have. Til trods for mange fællestræk har alle øerne deres helt egen atmosfære og særegenhed. Nogle af øerne er meget turistede og byder på alverdens aktiviteter og underholdning, mens andre dyrker den rolige atmosfære og gode mad. Du vælger selv.

Er det første gang du skal på græsk øferie, er Kykladerne helt klart det mest oplagte sted at tage hen.

Vælg hvilken ø i Kykladerne du vil læse mere om i vores rejseguides nedenfor.