Foto: David T

Milos

Milos er en smuk Kyklade-ø med spektakulære strande og landskaber, som ikke ses mange andre steder i Grækenland. På Milos finder man varme kilder og flotte strande med interessante farver og klippeformationer, hvilket alt sammen skyldes øens vulkanske oprindelse.

Ligesom på de andre kykladiske øer, mødes man på Milos af de smukke, kubiske, hvidkalkede huse, der smyger sig rundt i landskabet, med små hyggelige gader imellem. Flere af de stemningsfulde byer på øen byder på gode og hyggelige restauranter, hvor man kan nyde den gode græske mad.

Fakta om Milos

Græsk navn: Μήλος
Indbyggertal: 4.977 (2011)
Areal: 151 km2
Største by: Adamantas (Adamas)

Karakteristisk for Milos

En af de ting, der er karakteristisk for Milos, er de mange flotte og spektakulære klippeformationer. De opleves bedst ved at tage på en bådtur omkring Milos, da flere af dem kun kan nås fra vandsiden. Andre kan dog nås til fods fra land eller med bus. Uanset hvad skal du ikke snyde dig selv for at se de karakterisktiske klippeformationer i havet omkring øen, som er blevet et kendetegn for Milos. Sæt gerne en hel dag af til formålet. Du må heller ikke snyde sig selv for at opleve de små charmerende fiskerlandsbyer rundt omkring i de små bugter, og ikke mindst bør du bade i det turkisgrønne hav ved de flotte klipper ved Sarakiniko.

Ud over den utrolige natur på øen, kan du på Milos finde ruinerne fra et gammelt amfiteater samt katakomber, som bestemt også er et besøg værd.

Milos er på godt og ondt – og ganske velfortjent – blevet en populær turistdestination. Nyd det store udbud af spisesteder og faciliteter det giver, men husk at have øjne og ører åbne og vær selektiv så ikke du havner på det første det bedste spisested ved havnen som alle andre. Tag eventuelt på ture væk fra havnebyen hvis du vil finde en mere ægte kyklade-stemning. Der er mange skjulte perler på Milos og vi har med denne guide gjort vores bedste for at hjælpe dig med at finde dem.

Vil du endnu mere i detaljer med Milos, der er en af vores egne favoritter, så tjek eventuelt vores særlige rejseguide dedikeret til øen: Milosguide.dk

Her ligger Milos og sådan kommer du hertil

Milos ligger sydvestligt i Det Ægæiske Hav og hører til ø-gruppen Kykladerne. Nærmeste nabo-ø af betydning er Sifnos.

De fleste kommer til Milos ved at flyve til Athen og herefter tage færgen fra Piræus, der også stopper ved Serifos og Sifnos på vejen. Turen fra Piræus tager 2,5 time med hurtigfærge eller op til 6 timer med den almindelige færge.

Milos har en lille indenrigslufthavn med cirka fem daglige forbindelser (afhængigt af sæson) til og fra Athen, så det kan også lade sig gøre at flyve hertil. Fra lufthavnen går der bus til havnebyen Adamas, hvorfra der busforbindelser til resten af øen.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Milos

Milos har rigtig mange overnatningssteder at vælge mellem. De fleste vælger at bo i havnebyen Adamas, men Pollonia på nordvestkysten er et lige så godt valg.

Vi har samlet vores anbefalinger til de bedste overnatningssteder på Milos i en overskuelig oversigt.

Læs videre: Overnatning på Milos

Byer på Milos

Den største og vigtigste by på Milos er havnebyen Adamas. Langs kysterne er der flere meget karakteristiske fiskerlejer med bådhuse hugget ind i klipperne.

Strande på Milos

Strandene på Milos er meget forskellige. Et must see er klippestranden Sarakiniko, der hører til blandt de mest spektakulære strande i hele Grækenland - eller måske endda i hele Middelhavet.

Oplevelser på Milos

Der er mange gode oplevelser på Milos. Du kan eksempelvis besøge katakomberne eller tage en bådtur rundt om Milos med stop ved spektakulre Kleftiko.