Foto: gstathis

Strande på Milos

Der er op mod 100 strande på Milos. Flere af dem hører til blandt de smukkeste i Grækenland.

Strandene på Milos er meget forskelligartede, hvilket af en af grundene til, at mange har lyst til at komme til Milos igen og igen. Der er altid en ny strand at besøge.

Strandene er fordelt ud over hele øen. Flere af dem er ret utilgængelige, mens andre ligger i gåafstand fra de populære turistområder. Nogle kan kun nås med turbåd fra vandsiden.

Med så mange strande siger det sig selv, at vi ikke kan beskrive dem alle. Vi har valgt et par håndfulde af de bedste ud.

Firiplaka strand

Firiplaka er en flot strand med klart vand på sydkysten af Milos cirka 9 km fra hovedbyen Adamas. Stranden består af en blanding af sand og småsten og er en de bedste strande på Milos. Den er omgivet af klipper og i vandet er der både sten og klipper. På noget af stranden er der i højsæsonen mulighed for at leje parasoller og liggestole. Der er også et lille spisested.

Firopotamos strand

Firopotamos på nordkysten af Milos er en mindre men virkelig smuk strand med småsten i en lille bugt med klart vand. Der er spiseted på stranden.

Kleftiko strand

Kleftiko ligger på Milos’ sydvestligste spids og består af nogle imponerende klippeformationer, der danner flere laguner og grotter. Det er meget spektakulært.

Kleftiko er kun tilgængelig fra vandsiden, så du bliver nødt til at at tage en turbåd her til. Men det skal du så også gøre. En tur til Kleftiko er et must, hvis du er på Milos. Tag om muligt snorkel og svømmeføder med, der her er masser af kigge på under vandet.

Lagada strand

Lagada strand ligger vest for havnen i Adamas. Det er en mindre strand, hvor halvdelen af stranden er fyldt med siv-parasoller tilhørende det store hotel, der ligger bag stranden. Stranden er ikke nogt særligt, men ligger dejligt tæt på byen.

Paleochori strand

Paleochori ligger 10 km syd for Adamas og er nok den mest populære strand på Milos. Den består af groft sand og småsten og lokker med sit klare vand og klippernes flotte farver.

Langs stranden tilbydes faciliteter til vandsport samt solstole og parasoller. Her er flere cafeer og spisesteder

Papafragas Strand

Papafragas er en af de mest utrolige strande vi nogensinde har besøgt. Den består af en aflang hule som vandet i årtusinder har eroderet i klipperne. Når man står på toppen ligner det en stor swimmingpool omgivet af klipper på alle sider. Selv stranden og sprækken er ikke meget mere end 10 meter bred men byder på en helt utrolig oplevelse.

En ganske lille sti med trin hugget i klipperne fører ned til selve stranden. Kom gerne om formiddagen, hvor her er færrest mennesker.

Papafragas ligger 2-3 km fra Pollonia på nordkysten af Milos.

Papakino strand

Papakino er en lang smal sandstrand ved Adamas. Stranden ligger i gåafstand fra byen og er meget populær. Her er en del faciliteter og på eller ved stranden er der flere spisesteder og steder, der lejer værelser ud. Bor du i Adamas, er det Papakinou du skal tage til.

Pollonia strand

Stranden ved Pollonia er en fin og regulær lang sandstrand flankeret af en række træer, der giver skygge. Stranden har alle faciliteter, og er nemt tilgængelig for de der bor i Pollonia.

I Pollonia findes der desuden en masse klipper du kan bade fra. Specielt øst for molen er der mange skønne små steder, der giver en helt anden oplevelse af badeturen.

Sarakiniko strand

Sarakiniko på nordkysten af Milos nogle kilometer øst for Adamas er en af de mest imponerende strande i hele Grækenland. Det der gør Sarakiniko speciel er, at den består af kridhvide glatslebne klipper, der ligger ud til og ud i det turkise hav. Klippene former et væld af grotter, laguner og små vige. Det minder mest af alt om et månelandskab.

Her er en lille regulær strand, men det er klipperne og badninger herfra, der er værd at komme efter. Medbring gerne snorkel og svømmefødder.

Tsigrado strand

Tsigrado strand på sydkysten af Milos er en lille sandstrand med klart vand i en mindre bugt. Det kan være lidt besværligt at komme ned til stranden af de stejle klipper. Stranden ligger umiddelbart ved siden af Firiplaka strand cirka 9 km fra Adamas.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.