Sifnos

Sifnos er en mindre, bjergrig ø i øgruppen Kykladerne. Øen er lidt mindre end Ærø, og har omkring 2.600 fastboende. Heraf bor ca. 900 i hovedbyen Apollonia midt på øen.

Sifnos fremstår som en smuk og harmonisk ø, der ikke er blevet sønderligt berørt af turismen, som flere af de andre mere kendte græske øer er. Det betyder, at du vil opleve det lokale liv på nært hold. Man har på Sifnos formået at bevare det smukke udtryk ved at bygge i den karakteristiske kyklade-stil med de kubiske hvidkalkede huse nænsomt placeret i den flotte natur.

Sifnos’ største attraktioner er de små atmosfærefyldte landsbyer, de dejlige strande i smukke bugter, en flot natur der indbyder til vandring og et venligt folk som laver pragtfuld mad. Der har været fremstillet keramik på Sifnos i årtusinder, og keramik er øens varemærke. De mange små familiedrevne keramikværksteder og -butikker ligger spredt over hele øen.

Fakta om Sifnos

Græsk navn: Σίφνος
Indbyggertal: 2.625 (2011)
Areal: 74 km2
Største by: Apollonia

Top 10 i verden

National Geographic har Sifnos med på top 10-listen over de mest charmerende og eksotiske øer i verden i deres særnummer “Journeys of a lifetime” i kategorien “Øer under solen”. Sifnos er i selskab med så eksotiske øer som Bahamas, Seychellerne, Fransk Polynesien. Ifølge National Geographic er Sifnos “bare en plet i havet, som man nærmest ikke kan finde på et kort. Alligevel ved man, når man er der, at der ikke findes smukkere steder i hele verden.”

Sifnos er da også en af vores græske favoritøer, så derfor har vi lavet en særskilt og meget mere detaljeret rejseguide til Sifnos ud over hvad du finder her på GoGreece. Inden du læser der, synes vi dog, at du lige skal læse hvad vi har at skrive her på GoGreece først. Så kan du altid gå til detaljerne og de mange insidertips til Sifnos senere på Sifnosguide.dk

Her ligger Sifnos og sådan kommer du hertil

Sifnos ligger i øgruppen Kykladerne. Nærmeste øer af betydning er Milos og Serifos.

Der er ingen lufthavn på Sifnos, så du skal hertil med færge. Nemmest er det at flyve til Athen og tage færgen fra Piræus, hvilket tager cirka 3 timer.

Fra Sifnos er der desuden færgeforbindelse til eksempelvis Serifos og Milos. I sæsonen flere gange dagligt.

Der er ingen danske selskaber, der tilbyder charterferie på Sifnos, så ferien skal arrangeres på egen hånd.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Sifnos

Udbuddet af overnatningssteder på Sifnos er domineret af mindre hoteller og pensionater samt studios, men der findes også overdådig luksus.

Læs videre: Overnatning på Sifnos

Byer på Sifnos

Byerne på Sifnos er kendetegnede ved deres typiske kykladiske arkitektur med hvidkalkede huse med flade tage. Hovedbyen Apollonía og havnebyen Kamares er de mest interessante byer.

Strande på Sifnos

Der er flere gode regulære sandstrande på Sifnos – primært på den sydlige del. Fælles for alle strandende er, at de ligger i bugter – og at der alle steder er gode hoteller og spisesteder at vælge mellem.

Oplevelser på Sifnos

Sifnos byder på dejlige oplevelser for hele familien: Strand, snorkling, natur- og kulturseværdigheder, vandreture, shopping etc.