Foto: Tine Vogel

Strande på Sifnos

Der er flere gode regulære sandstrande på Sifnos – primært på den sydlige del af øen. Fælles for alle strandende er, at de ligger i bugter – og at der alle steder er gode hoteller og spisesteder at vælge mellem.

De tre største og bedste strande på Sifnos ligger ved Kamares, Vathi og Platis Gialos. Logisk nok, er det også her man finder det største udbud af faciliteter.

Ud over de herunder beskrevne strande, er der flere steder mulighed for at bade fra klipper eller mindre strande. Der er masser af små bugter hist og her, hvor man kan springe i det klare vand.

Personligt synes vi bedst om stranden i Kamares. En rigtig dejlig sandstrand med spisesteder i en passende afstand fra stranden, og ikke for tæt på, som der er en tendens til på stranden i Platis Gialos. Men det handler jo mest om hvad man er i humør til.

Stranden i Vathí er også rigtig god, og her kan man også finde fredelige steder på stranden, hvor man ikke ligger lige ved siden af en restauration.

Apokofto strand

Apokofto-stranden ligger i Chrisopigí-bugten og er en 200 m lang mørksandet strand med sandbund. Her er skyggefulde tæer på stranden og klipper i siderne hvorfra du kan springe i vandet. Det er en fin ugeneret strand, med udsigt til den berømte Chrisopigí-kirke, der ligger flot placeret ude på en odde. Der ligger to restauranter bag stranden.

Cherronisos strand

Den lille strand i Cherronisos er cirka 40 m lang og ligger i en lang smal bugt, der minder om en flod. Stranden består af mørkt groft sand og sten. Ved stranden ligger et par fisketavernaer, og i fiskerbyen findes også et minimarked og et keramikværksted med dertilhørende butik.

Faros strand

Stranden i Faros ligger i en mindre bugt og er opdelt i to af nogle bygninger der ligger på en klippe, der munder ud i vandet.

Begge strande har mørkt og groft sand med lidt småsten og træer hvor du kan finde skygge. Der ligger restauranter på den østlige af de to strande. Her er også et minimarked, hvis man har brug for det.

Fasolou strand

300 m fra Faros strand rundt om en lille pynt mod øst ligger en mere ugenert strand kaldet Fasolou. Den er omkring 100 m lang. Her er sandet mørkt og groft med lidt småsten og der er træer på stranden, hvor du kan finde skygge. Stranden er uden faciliteter bortset fra et skur til omklædning.

Kamares strand

Stranden ved Kamares er en af de smukkeste på Sifnos. Sandet er fint og beige-farvet med korn der glimter som diamanter i det klare vand.

Stranden er omkring 500 meter lang og forholdsvis bred. Nærmest Kamares er sandet meget fint. Her er vandet lavt og børnevenligt et godt stykke ud, mens der er dybere i den modsatte ende, hvor sandet også bliver grovere eller endda med små sten. Midt på stranden er der et stykke med liggestole og parasoller, der kan lejes for et par euro.

Platis Gialos strand

Stranden i Platis Gialos er over 1 km lang og Sifnos’ længste strand. Stranden ligger godt beskyttet mod vinden i en bugt. Den er ret smal nogle steder og sandet er groft og beige-farvet.

I direkte forbindelse med stranden – og i stort set dens fulde længde – ligger restauranter og caféer/barer og overnatningsmuligheder i alle afskygninger. Stranden fremtræder som en regulær bystrand – eller i hvert fald den mest byagtige på Sifnos.

Seralia strand

Seralia strand ligger i en lille bugt nedenfor Kastro by. Stranden er kun cirka 50 m lang og består af en blanding af sand- og sten/klippebund. På grund af stenene er her en del fisk og Seralia et fint sted at snorkle.

Du kan springe i vandet fra en betonmole eller fra nogle klipper. Stranden benyttes primært af de lokale børn og folk fra de både, der ligger for anker i bugten. Her ligger et par fisketavernaer, men det hele forekommer en smule nedslidt.

Vathi strand

Stranden i bugten ved Vathi er efter vores mening en af de bedste strande på Sifnos. Det er en cirka 1 km lang sandstrand med en smule groft. Stranden er børnevenlig da vandet er lavt et stykke ud. Tæt ved byen er stranden smal og flankeret af restauranter og caféer. Længere henne bliver den bredere og mere fredsommelig.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.