Foto: Tine Vogel

Serifos

Fakta om Serifos

Græsk navn: Σέριφος
Indbyggertal: 1.420 (2011)
Areal: 75 km2
Største by: Chora (Serifos By)

Serifos er en forholdsvis gold klippe-ø, der ligger cirka to timer med færge fra Piræus. Serifos har tidligere været rig på minedrift, hvor man har udvundet jern og kobber. I dag er Serifos ikke så kendt udenfor Grækenland, hvilket kan være svært at forstå, da Serifos har nogle rigtigt lækre strande og en hyggelig Kyklade-stemning. Måske skyldes det, at Serifos på afstand ser lidt ugæstfri ud, med sin rå natur og sine ufrugtbare klipper. Men det skal du ikke lade dig skæmme væk af. Serifos er en dejlig og rolig græsk ø med gyldne sandstrande langs det turkise vand og hvidkalkede kubiske huse, der kravler op ad bjergsiderne.

Livet på Serifos samler sig primært omkring to byer på øen: Hovedbyen Chora, der ligger oppe i landskabet, hvor de fleste lokale bor, og havnebyen Livadi, hvor de fleste besøgende nok vil foretrække at opholde sig langs vandet og strandene. Resten af øen er mere eller mindre overladt til sig selv og noget landbrug samt nogle mindre landsbyer hist og pist. Men strande kan du finde rundt omkring langs hele Serifos’ kyst, selvom de mest populære befinder sig i nærheden af havnebyen.

Her ligger Serifos og sådan kommer du hertil

Serifos ligger sydvestligt i Det Ægæiske Hav og er del del af ø-gruppen Kykladerne. Man kommer dertil med færge fra havnebyen Piræus, hvilket er en tur på cirka 2 timer. Færgeruten forbinder øerne Kythnos, Serifos, Sifnos og Milos, hvorfor det også er oplagt at besøge en af de andre øer.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Serifos

På Serifos er der mange lækre steder at overnatte med noget for enhver smag uanset om du er til pool eller strand. Her finder du vores forslag.

Læs videre: Overnatning på Serifos

Byer på Serifos

På Serifos er der kun to byer: Havnebyen Livadi og den gamle Chora. Læs om dem her.

Strande på Serifos

Nogle af Kykladernes bedste strande ligger på Serifos. Vores favorit er paradisstranden Psili Ammos. Læs om den og alle de andre strande på Serifos her.

Oplevelser på Serifos

De fleste kommer til Serifos på grund af de gode strande, den gode mad og den græske atmosfære. De få oplevelser der er relaterer sig til naturen og kulturlandskabet.