Strande på Serifos

Hele vejen rundt om Serifos kan du finde strande i større eller mindre bugter, og med enten fint sand, groft sand, grus, småsten og/eller store sten. Strandene på Serifos fås altså i mange forskellige afskygninger. Det skal dog siges, at de bedste strande findes tæt på havnebyen Livadi. Eller inden for 3 km’s afstand herfra. Du behøver derfor ikke at trawle øen rundt for at finde en god strand. Den er lige udenfor døren, hvis du overnatter i Livadi/Livadakia.

De fleste strande findes på den sydlige kyst af Serifos, og er derfor indenfor en radius på 15 km fra havnebyen Livadi. Har du ikke lyst til at flytte dig ret meget efter en strand, så ligger en af Serifos’ bedste strande, Livadakia strand, lige ved havnebyen, hvor de fleste overnatter. En af Serifos’ andre rigtig gode strande er Psili Ammos, som ligger 3 km nord for havnebyen. Mere behøver du egentlig ikke. Alligevel får du her en oversigt over gode strande på Serifos.

Livadakia Strand

Livadakia Strand er en rigtig lækker strand med fint gyldent sand, træer med skygge i hele strandens længde og klart turkist vand. Stranden ligger syd for havnebyen og er noget af det første man ser under indsejlingen til Serifos. Og det er et ganske magisk syn. Det er en lang og primært østvendt strand. Jo længere du trækker væk fra byen, des færre mennesker er der på stranden. Det er dog ikke en strand hvor man ligger tæt, men træernes skygge er populære. Cirka midt for på stranden, ligger der et overnatningssted, hvor det er muligt at købe sig til kolde drikkevarer og noget at spise.

Livadi Strand

Livadi Strand er en forholdsvis lang strand, der ligger nord for havnebyen Livadi. Stranden løber langs hele den nordlige del af bugten og vender derfor mod syd/sydøst. Det er en god strand med sand og lidt småsten. Nogle steder er der træer til at give skygge. Jo længere væk fra byen du søger, des færre mennesker vil der være på Livadi Strand, men generelt er det ikke en særligt overrendt strand.

Agios Sostis Strand

Cirka 3 km ad vejen nordøst for havnebyen ligger den spektakulære strand Agios Sostis. Stranden har sit navn fra den kirke der ligger på nogle klipper på en tange. Det spektakulære ved dette sted er, at det er en dobbeltstrand, da stedet har en lille tange af klipper ud i vandet med strand på hver side. Det er ganske flot, og er bestemt et besøg værd. Det er et meget roligt sted, hvor der ikke er noget at komme efter udover den flotte strand. Der er nogle få træer på den ene sandstrand, som ligger sydøstvendt. Den mindre og nordvendte strand er uden træer, og knap så attraktiv som den sydvendte.

Psili Ammos Strand

Serifos’ måske lækreste strand ligger cirka 3 km ad vejen nord for havnebyen, Livadi. Sandet er meget fint og gyldent, vandet er klart og turkist. Se billedet øverst. Stranden ligger østvendt i den mindre bugt. Fra vejen skal man ned af en del trapper for at komme ned til stranden. Heroppefra er det en glimrende udsigt ned til den flotte strand og det smukke og naturlige område. Der er skyggegivende træer langs det meste af stranden, og bag selve stranden ligger to spisesteder, hvor du kan købe mad og drikke. Det er lidt småt med parkeringsmulighederne ved denne strand, men du kan også sagtens gå hertil fra havebyen.

Agios Ioannis Strand

Denne strand ligger i en bugt lidt nord for Psili Ammos. Noget af denne strand har meget fint gyldent sand, mens der andre steder er sten. Der er også lidt klipper. Der ligger en kirke af samme navn på vej ned til stranden, som også her kræver nogle trapper fra vejen. Stranden er østvendt og der er lidt træer til at give skygge. Stranden ligger cirka 4 km ad vejen nord for havnebyen i et fredeligt naturområde.

Kalo Ampeli

Går du efter de mere “hemmelige” strande, så er Kilo Ampeli måske et besøg værd. Det er en mindre sandstrand der ligger lidt gemt mellem nogle klipper cirka 5 km sydvest for havnebyen. Her er ingen faciliteter og ingen skyggende træer, men et spændende sted at bade, og her kommer heller ikke ret mange badegæster. Det sidste stykke fra vejen foregår til fods af grusstier.

Vagia Strand

Cirka 8 km ad vejen fra havnebyen ligger en bred strand med groft sand og uden træer, Vagia Strand. Den vestvendte strand er egentlig ikke så spændende, men den er heller ikke så velbesøgt, hvis det er det du går efter. Der ligger et eksklusivt øko-hotel ved stranden, og det er primært deres gæster, der benytter stranden.

Ganema Strand

10 km ad vejen mod vest fra havnebyen finder du Ganema Strand. Den sydvestvendte strand er halvlang med lidt mørkt sand, groft sand og sten nogle steder og kun delvist med skyggende træer. Der er en taverna på stranden, hvor du kan få slukket din sult og tørst. Ellers er her egentlig ikke så meget at komme efter.

Megalo Livadi Strand

Trods navnet er der ikke så meget stort over Megalo Livadi. Stranden er det ihverfald ikke. Megalo Livadi ligger cirka 16 km ad vejen vest for havnebyen. Den sydvestvendte strand har mørkt sand og lidt småsten. Der er træer til at skygge på det meste af den lidt smalle strand. Der er to spisesteder bagved/på stranden. Stedet er fint til en dagsudflugt, hvis man har lyst til at udforske resterne fra den gamle mineby i området.

Der er mange flere små strande hele vejen rundt på Serifos, så det er bare med at leje en bil og køre øen rundt, hvis du er lidt eventyrlysten. Eller at tage vandrestøvlerne på, hvis du har god tid.

Artiklen er senest opdateret i november 2020.