Andros

Øen Andros er den nordligste af øerne i ø-gruppen Kykladerne, og selvom øen ligger lige midt i Det Ægæiske Hav, er nem at komme til. Andros har nogle lækre strande, men er alligevel Andros gået lidt under radaren i forhold til de mest turist-besøgte græske øer. Andros er en af de græske øer, der har lidt af det hele i form af flot bjergrig og frodig natur, tørt middelhavsklima, uspolerede landsbyer, turist-venlige byer ved kysten og så de lækre sandstrande med det turkise vand.

Fakta om Andros

Græsk navn: Άνδρος
Indbyggertal: 9.221 (2011)
Areal: 374,0 km2
Største by: Chora (Andros by)

Andros er en spændende ferieø med interessant natur, der byder på bjerge og dale med naturlige kilder, små vandfald og frodige områder i små kløfter. Andros er derfor et oplagt stedet holde ferie for dig, der godt kan lide at gå på opdagelse i naturen. Da beboerne på Andros har kunne klare sig selv med at dyrke afgrøder grundet tilgængeligheden af ferskvand på øen, er der ikke blevet etableret en udpræget turisme-branche på Andros. Du vil derfor kunne opleve en ø, der hviler i sig selv og sin flotte natur.

Som de fleste andre græske øer har også Andros været underlagt andre landes styre gennem tiden, og derfor kan de forskellige kulturer spores i arkitekturen på Andros, som godt kan fremstå som en blanding mellem græsk og italiensk stil. På Andros finder du tætliggende hvide/lyse huse i neoklassisk stil med farverige skodder, og nogle med røde tegltage. I byerne er der små caféer og restauranter med borde og stole ude på de flisebelagte gader og torve. I fiskerbyerne ligger de små kulørte træbåde og vugger på det turkise vand.

Læs mere om, hvad Andros har at byde på herunder.

Her ligger Andros og sådan kommer du hertil

Andros ligger midt i Det Ægæiske Hav, og er en del af ø-gruppen Kykladerne.

Andros ligger forholdsvis tæt på fastlandet og kan nås via færger fra havnen Rafina, der ligger tættere på Athens lufthavn, men også tættere på Andros end den mere kendte færgehavn Piræus. Havnen i Rafina ligger cirka 27 km nordøst for Athens lufthavn, og der kører busser mellem lufthavnen og Rafina. Færgeturen fra Rafina til Andros tager cirka 2 timer.

I sommerperioden indgår Andros i flere færgeruter mellem forskellige øer i Det Ægæiske Hav. Alternativt kan der i sommerperioden flyves direkte til Mykonos, og derfra en der cirka 2 timer med færge til Andros.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Andros

På Andros kan du altså både opleve noget helt oprindeligt, specielt i bjerglandsbyerne, men du kan også få dig et ophold i en herlig badeby ved en lækker sandstrand.

Vi har her samlet nogle forslag til hoteller i nogle forskellige byer og områder på Andros.

Læs videre: Overnatning på Andros

Byer på Andros

Her finder du information om de forskellige byer og landsbyer på Andros.

Strande på Andros

På Andros finder du nogle af Grækenlands bedste strande. De ligger spredt over hele øen, dog flest på den sydvestvendte kyst. Her er vores favoritter.

Oplevelser på Andros

Der er masser af se og opleve på den Andros. Flot natur, fine vandreruter og flere smukke vartegn. Find inspiration her.