Voidokilia Strand på Peloponnes
Foto: Kookay

Voidokilia strand

Det her er hverken en region, en ø eller en by i Grækenland. Det er simpelthen bare en enkelt strand. Men hvilken en. Der er en rigtig god grund til, at denne strand får sin helt egen omtale. Den er nemlig en af Grækenlands absolut smukkeste og mest specielle strande.

Stranden hedder Voidokilia (Βοϊδοκοιλιά, på græsk) og ligger på Peloponnes’ sydvest-kyst i det område der hedder Messinia. Der er nok ikke så mange danskere, der kender til dette sted, da det ikke er et sted med udpræget udenlandsk turisme. Grunden til at skulle tage hertil er også primært denne strand, der er en ganske eksotisk med form som en halvcirkel. Grækerne mener dog at den har form som det græske bogstav omega (Ω). Stranden ligger vestvendt i et naturskønt område tæt på en saltvandssø og et fuglereservat der beskyttet af Natura 2000.

Stranden består af fint gyldent sand, og vandet er flot og turkist og bliver mørkere udad mod midten. Ved indgangen/udgangen til havet står to høje klipper, én mod nord og én mod syd og både indrammer og afslutter stranden i hver ende på en utrolig flot måde. Voidokilia er simpelthen en af Grækenlands flotteste strande.

Voidokilia strand ligger i et fredeligt og ubebygget område, og man undres over, at et så flot sted har kunne få lov til at være i fred for store hoteller. Der er 1-2 km til den nærmeste by mod nord og længere mod syd, hvor du begge steder kan finde overnatningsmuligheder. Men så behøver du heller ikke at nøjes med denne ene unikke strand, da der er flere gode strande på denne kyststrækning.

Voidokilia Strand set fra luften.

Byer i nærheden af Voidokilia

Petrochori (Πετροχώρι): Denne lille by ligger nord for Voidokilia strand, og er den by der ligger tættest på den lækre strand med blot 1,5 km dertil. Der er ikke så meget at komme efter i byen, men der er trods alt en købmandsbutik og flere restauranter, der primært ligger ude ved kysten. Dertil er der også flere overnatningssteder.

Romanos (Ρωμανός): En lille by der ligger lidt inde i landet 3,5 km nordøst for Voidokilia strand. Byen har et par spisesteder, et apotek og en købmand. Mellem byen og Romanos strand ligger der flere overnatningssteder.

Gialova (Γιάλοβα): Denne lille by ligger 6 km ad vejen (lidt af en omvej) syd for Voidokilia strand og kan knap nok kaldes en by, da den ligger noget spredt ud over området og langs den strand, som ligger i den større bugt syd for Voidokilia. Her er alligevel forholdsvis mange restauranter og overnatningssteder, og tilmed et par campingpladser. Der er også en form for indkøbscenter og en cykeludlejning. Stranden ved Gialova hedder Gialova strand.

Pylos (Πύλος): Pylos by ligger 14 km ad vejen syd for Voidokilia strand, og er den største af byerne i området. Det er en halvstor havneby med masser af liv beliggende i Navarino-bugtens sydlige del. Der er mange spisesteder og overnatningsteder samt et supermarked og et sygehus. Vest for byen er der flere seværdigheder i form af en stor gammel borg med fæstning og et museum.

Udsigt over Pylos ved aftentide.

Seværdigheder omkring Voidokilia

Der er bemærkelsesværdigt mange seværdigheder i dette område. På en stejl klippe ved Voidokilia-strandens nordlige del findes et gravområde fra Mykensk tid.

På det højt beliggende klippeområde ved Voidokilia-strandens sydlige del findes både en klippehule, der kaldes Nestors Klippehule (Σπηλιά του Νέστορα), hvor der kan forekomme flagermus. Der er lidt forskellige bud på hvad hulen har været brugt til. Heroppe på plateauet findes også resterne af en gammel borg med cisterner. Den gamle borg hedder Navarino eller Gamle Borg (Παλαιοκαστρο). Hvorvidt der er tilgængelighed til seværdighederne kan være lidt uforudsigeligt, men der er vandrestier op til plateauet, og der er ikke mindst en god udsigt til Voidokilia-stranden deroppefra.

Vest for Pylos by ligger der en imponerende stor fæstning af lidt nyere dato end den nordlige, med lange mure, flere tårne samt en stor flot kirke i midten. Den store borg hedder Neokastro (Νιόκαστρο), og ved indgangen findes også et arkæologisk museum.

Andre strande i området

Romanos strand: 2 km Nord for Voidokilia findes der flere gode strande. Ud for byen Romanos ligger Romanos strand, der er en lækker lang sandstrand med fint sand.

Petrochori strand: 1,8 km nord for Voidokilia og ud for byen Petrochori og længere mod syd ligger der flere små stykker med strand med fint sand og lækkert vand.

Glossa strand: 210 m nordvest for Voidokilia ligger en lille stand gemt inde i en meget smal bugt. Det er en rigtig fin og “hemmelig” strand med både fint sand og klipper, som bestemt er et besøg værd, hvis du alligevel er ved Voïdokilia strand.

Divari strand: 2 km syd for Voidokilia ligger Divari stranden i den flotte store Navarino-bugt. Det er den nordlige del af bugten der hedder Divari. Den cirka 3 km lange strand går også under navnet Golden Sand (Χρυσή άμμος), hvilket levende fortæller om den lækre sandstrand. 10-15 m ude i vandet cirka midt på den nordlige bue ligger der et sunket skib. Man kan lige præcis ane det i vandoverfladen. Så hvis du kan lide at dykke, kan dette være et interessant mål. Det er muligt at gå til Divari strand ad vandrestier de 2 km fra Voidokilia. Hvis du er i bil skal du på lidt af en omvej på 4,5 km.

Gialova strand: 5 km sydøst for Voidokilia strand og i forlængelse af Divari strand (hvis man tager vandrestien) findes Gialova-stranden. Den ligger i Navarino-bugtens østlige del og ud for byen Gialova. Stranden er ikke helt så lækker som Divari-stranden og den er også lidt smal nogle steder, men til gengæld er du her tæt på steder hvor du kan få noget at spise og drikke. På noget af strandens strækning er der bag stranden en strandpromenade med en masse caféer og spisesteder.

Strande i Pylos: 16,5 km fra Voidokilia. Det er lidt småt med strande ved Pylos by, og derfor ikke noget at køre efter. Der er et lille stykke strand sydvest for havnen (ikke marinaen) nede foran restaurant Poseidonia. Det er en sandstrand med sten ude i vandet. Nedenfor byen er der også bygget en stor platform ud i havet, hvor der både er borde og stole fra restauranter, men der kan også bades herfra. Et stykke sydvest for sygehuset i byens sydvestlige hjørne findes en grovkornet strand i en lille isoleret bugt.

Overnatning ved Voidokilia

Da der ikke er overnatningssteder lige i nærheden af Voidokilia-stranden, har vi her nogle forslag til de mest nærliggende steder at overnatte.

GoGreece har en annonceaftale med Booking.com. Vi får provision, hvis der bestilles overnatning via vores links. Booking.com har ingen indflydelse på hvilke hoteller vi vælger ud, eller hvordan vi omtaler dem.

Marco’s Cottage

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette lille overnatningssted er det der ligger tættest på Voidokilia-stranden, da det ligger blot 400 m derfra, og dermed cirka halvvejs til Petrochori. Huset der har alt hvad du skal bruge ligger 100 m fra kysten/stranden og ligger isoleret, så der er ro og fred til at nyde stedet og den fine have. Huset kan rumme op til 6 personer.

Link til booking

Navarone Beach Apartments

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette lejlighedshotel ligger lidt udenfor byen Petrochori og dermed 2 km nord for Voidokilia-stranden. Stedet har flere små huse med altaner, og rummer det du skal bruge. Tæt på både by og lækker strand. Der er stort fælles udendørsareal med pool og fællesgrill.

Link til booking

Artemis Suites

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Helt tæt på Romanos strand og tæt på samme by ligger dette lækre lejlighedshotel. Stedet har egen strandbar, hvor det også er muligt at få noget at spise i lækre omgivelser. Der er et fint udendørsareal med skygge og et have-område, hvor der kan slappes af i solen. Stedet ligger 3 km nord for Voidokilia-stranden.

Link til booking

Anemos

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette lille hotel ligger ganske tæt på stranden i Gialova, cirka 5 km fra Voidokilia strand. Anemos ligger lige midt i restaurationsgaden ud til bugten, hvor der er masser af liv. Hotellet har egen restaurant i stueetagen. De fleste værelser har udsigt til den flotte bugt.

Link til booking

To Kastro

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette lejlighedshotel ligger i den vestlige del af havnebyen Pylos cirka 15 km syd for Voidokilia strand, og det ligger derfor tæt på borgen Neokastro. Lejligheden har hvad du skal bruge og du er tæt på alting i byen. Der er små altaner med god udsigt over byen og havet.

Link til booking

Her ligger Voidokilia og sådan kommer du hertil

Voidokilia Strand ligger på Peloponnes’ sydvestlige del i området Messinia med cirka 1,5 km til byen Petrochori mod nord og cirka 7 km ad vejen til byen Pylos mod syd.

Nærmeste lufthavn er Kalamata, der ligger 45 km øst for Voidokilia. Hvis du vil med offentlige transportmidler fra lufthavnen, går der bus fra Kalamata til Pylos, hvilket tager lidt over 2 timer. Fra Pylos bliver du så nødt til at tage en taxi til Voidokilia strand. Alternativt kan du tage en taxi direkte til Voidokilia fra Kalamata, eller køre hele turen selv.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Artikler relateret til Voidokilia strand