Foto: skeeze

Ægina

Ægina er en ø, der ligger midt i Den Saroniske Bugt blot en times sejlads fra Athens havneby, Piræus. Ægina er måske ikke synderlig kendt udenfor Grækenlands grænser, men til gengæld er øen et yndet sted for Athens beboere at holde ferie, grundet den korte afstand mellem hovedstaden og den hyggelige lille ø. Mange fra fastlandet har endda sommerhus på Ægina.

På Æginas sydlige del findes en udbrændt vulkan, og hele området heromkring er mere eller mindre klippefyldt og goldt. Derfor består den sydlige del af øen af uopdyrket landområde med nogle få byer samt noget spredt bebyggelse på øens sydvestlige spidser. På øens nordlige og vestlige del dyrkes landbrug, hvor Ægina nok er mest kendt for deres produktion af pistacienødder. Det er også på øens nordvestlige del at de fleste byer ligger.

Fakta om Ægina

Græsk navn: Αίγινα
Indbyggertal: 8.924 (2011)
Areal: 87 km2
Største by: Chora (Ægina By)

Gamle stridigheder

Selvom Athen og Ægina i dag har glæde af hinanden, har det ikke altid været sådan. Ægina har en lang historie med et stridbart forhold til Athen bag sig, men det ligger heldigvis tilbage til før vores tidsregning. Sidenhen har øen været under flere forskellige landes og rigers styre, ligesom de fleste andre græske øer. Det er altsammen noget man kan se rester af på Ægina, som bærer den rige historie i form af gamle bygninger af forskellig kulturel oprindelse og antikke ruiner.

Ægina – byfolkets ø

Ægina er altså en ø, som er nem at komme til for folk der kommer fra Athen og omegn, og det kan da også veje tungt at det er nemt at komme dertil, når ferien skal planlægges. Der er altså livligt med ferierende grækere på Ægina om sommeren, og mange tager endda bare på et weekend-ophold på øen. På den måde kan du nemt komme til at holde ferie med de “lokale”, hvis du vælger at holde din ferie her. Her er også ganske stemningsfuldt i havnebyen og i nogle af de små landsbyer og så er her tilmed nogle fine strande.

Her ligger Ægina og sådan kommer du hertil

Ægina er en ø, der ligger i Den Saroniske Bugt og derfor hører under De (Argo-) Saroniske øer.

Der er flere daglige færgeafgange mellem Ægina og havnebyen Piræus på fastlandet, hvortil der er cirka 30 km. Så det er en ø, der er nem at komme til, når først du er kommet til Athen. Færgen sejler generelt til Ægina By på Æginas nordvestkyst, men i sommersæsonen går der også færger til badebyen Agia Marina på Æginas nordøstkyst. Begge færgeture tager 40-60 minutter

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Ægina

Hvor er det bedst at bo på Ægina? Få svaret her og se vores anbefalede hoteller og studios.

Stederne er fordelt ud over hele øen og der er masser at vælge imellem.

Læs videre: Overnatning på Ægina

Byer på Ægina

Den primære by på Ægina er havnebyen, Ægina By. Derudover er der sommerferiebyen Perdika og badebyen Agia Marina.

Strande på Ægina

Ægina er en herlig pulserende græsk ø med masser af liv og stemning. Strandene er ganske ordinære, men de er her. Læs om strandene på Ægina lige her.

Oplevelser på Ægina

Her kan du se hvad den græske ø Ægina har at byde på af oplevelser og seværdigheder. For eksempel ruinerne af det 2.500 år gamle Afaia-tempel.