Foto: llee_wu

Byer på Ægina

Den primære by på Ægina er havnebyen, der går under navnet Ægina By, hvorfra der går færger til og fra Piræus. Derudover er der sommerferiebyen Perdika på Æginas sydvestlige spids og badebyen Agia Marina, der nyder godt af den gode strand i byen på øens østkyst. Udover disse byer er der spredt bebyggelse på den nordlige kyst, og her også lidt inde i landet samt lidt ned ad vestkysten og østkysten.

Det meste af øens midte, hvor der også er en gammel vulkan og et landskab med lidt højde på, er ubebygget og uudnyttet, da jorden heller ikke egner sig til landbrug.

Herunder beskriver vi de tre mest interessante byer, for dig der gerne vil holde ferie på Ægina. Som sagt findes der mange flere små landsbyer på øen, som kan være spændende at udforske for den nysgerrige, eller for den der gerne vil opleve lidt mere af det oprindelige Ægina.

Ægina by

Ægina by er øens “hovedstad” og havneby. Den ligger på Æginas nordvestlige hjørne og spreder sig ud over et større område. Det er mest interessant som besøgende at opholde sig i nærheden af selve havnen, da det er her der sker noget. Det er en livlig havn, hvor der både er en fisker-/lystbådehavn samt en færgehavn. Der er huse langs kysten i neoklassisk stil i forskellige nuancer af hvid og jordfarver, og gerne med farverige markiser. Der er mange caféer og spisesteder langs med og bag havnen samt flere butikker og indkøbsmuligheder i de små gader inde i byen.

Der er en havnepromenade langs havnefronten og nord for havnen er der en lille strand. Byen rummer også museer, et sygehus, en biograf og steder af arkæologisk interesse. Alt i alt er Ægina by en by der har det hele, og hvor du ikke kommer til at kede dig.

Agia Marina

På Æginas nordøstkyst findes byen Agia Marina i en større bugt 12,5 km øst for Ægina by. I bugten er der en stor og fin sandstrand, hvor der blandt andet udlejes vandcykler og mange andre vandsportsaktiviteter, samt et lille havneområde i hver ende af stranden. Omkring 2 km nord for byen, findes den antikke seværdighed templet Athena Aphaia, hvilket måske også er medvirkende til at Agia Marina er en populær turistdestination. Denne by er nok også det sted på Ægina, hvor der vil være mest gang i den om aftenen og natten i sommerperioden.

Udover den fine strand byder byen på masser af caféer, spisesteder og overnatningssteder både langs stranden og i gaderne bag stranden. Dertil er der flere butikker og muligheder for at gøre indkøb i Agia Marina.

I højsæsonen går der også færger fra Piræus til Agia Marina og ikke kun til Ægina by.

Perdika på Ægina set fra søsiden.

Perdika

9 km ad vejen syd for Ægina by ligger den lille by Perdika, som man skulle tro var bygget op efter ternet papir. Gaderne ligger nemlig i pæne lige lodrette og vandrette linjer, hvilket egentlig er usædvanligt for en græsk by. Ikke desto mindre er det en hyggelig by med en meget fin promenade ude på den yderste spids mod vest. Herfra er der en god udsigt til den lille ø, Moni, der ligger vest for Æginas sydspids. Langs den sydlige kystvej ved den lille havn ligger der flere caféer og spisesteder, hvor der er en rigtig feriestemning i sommersæsonen.

I Perdika er der flere overnatningsteder, en købmand og et mindre supermarked. Hvis du overnatter i Perdika, kan du benytte de nærliggende strande Perdika strand, der ligger i en bugt lige syd for byen eller Sarpa strand, der ligger i en bugt 1,2 km syd for Perdika by.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.