De Saroniske Øer

De Saroniske Øer er en græsk øgruppe bestående af omtrent 20 øer beliggende i Den Saroniske Bugt tæt på det græske fastland og Athen, De vigtigste beboede øer i øgruppen er Ægina, Agistri, Poros og Salamina. Øgruppen kaldes undertiden også for de Argosaroniske øer og inkluderer så også øerne Hydra og Spetses i Den Argoliske Bugt.

De Saroniske Øer er, på grund af den korte afstand til fastlandet, et meget populært feriemål og sommerhusområde for beboerne i Athen og på Peloponnes. Turismen er blevet udviklet meget de seneste år på især Ægina, Poros, Hydra og Spetses, mens Agistri er mere uspoleret. Den største af øerne og den der ligger tættest på Athen, Salamina, tiltrækker derimod ikke ret mange turister da den umiddelbart virker mindre indbydende og mere urban end de andre øer.

Ferie på De Saroniske Øer har noget for enhver smag

De Saroniske Øer er kendetegnet ved krystalklart vand og en afslappet atmosfære. Nærheden til fastlandet og den nemme tilgængelighed gør dem særligt attraktive og velegnede til weekendophold og kortere ferier. Øerne har hver deres charme. Kunstner-og jetset-øen Hydra er bilfri, men uden de helt prangende strande. Ægina byder på autentisk græsk hverdagsliv, mens Spetses’ lækre strande er nærmest ukendt blandt udenlandske turister.

Hvis ferien går til Grækenland, har De Saroniske Øer meget at byde på og bør bestemt være med i overvejelserne.

Vælg hvilken af De Saroniske Øer du vil læse mere om i vores rejseguides nedenfor.