Kør-selv-ferie til Grækenland

Start bilen og afsted

Vil du have den ultimative frihed skal du køre i egen bil til Grækenland. På kør-selv-ferie til Grækenland kan du køre når du vil, stoppe hvor du finder det interessant eller tage turen i ét hug. Du bestemmer selv 100% over din tur. Nogle vil mene at man får sjælen med på en anden måde, når man kan følge landskabet skifte karakter undervejs som på en kør-selv-ferie.

Der er groft sagt to ruter i bil fra Danmark til Grækenland.

Kør via Balkan

Den ene er den direkte vej ned gennem Balkan. For eksempel via Wien, tværs gennem Ungarn og Serbien eller ad den gamle hovedfærdselsåre fra Zagreb via Beograd og Skopje i Nordmakedonien. Det er også muligt at tage den længere tur langs Adriaterhavskysten gennem Kroatien, men vejene er dårligere og turen tager adskillige timer længere.

Der er motorvej en stor del af ruten og vejene er generelt i god stand. Tager du de sædvanlige forholdsregler for bilferier er det er på ingen måde noget der giver problemer.

Turen er i runde tal er 2.500 km, selvfølgelig afhængigt af hvortil i Grækenland du vil. Med mindre du kører non-stop så regn med at det kræver et par overnatninger på turen hver vej.

Øen Elafonisos ligger blot 300 m fra fastlandet syd for Peloponnes og kan derfor nås i egen bil på en kør-selv-ferie.

Selvom flere af landene på ruten ikke er med i Schengen-samarbejdet, og derfor kræver grænsekontrol, burde der ikke være de store problemer ved grænseovergangene, men det kan selvfølgelig tage lidt tid. Der er ikke behov for visum til nogle landene på ruten.

Tag færgen fra Italien

Den anden – og måske nemmere – rute går via Italien, hvorfra man tager færgen til Grækenland. Det skærer en del km af turen, men til gengæld skal du så altså med en færge, der er langsommere og dyrere end at køre hele vejen selv.

Der går færger fra flere forskellige byer på Italien østkyst, og jo længere ned du kører desto billigere og kortere bliver færgeturen. De mest brugte færgehavne i Italien med forbindelse til Grækenland er fra nord til syd: Venedig, Ancona, Bari og Brindisi. Her fra er der forbindelse til havnebyen Patras på nordkysten af Peloponnes. Fra Venedig tager turen cirka 28 timer og fra Brindisi cirka 16 timer. Regn med at det er ret dyrt. Økonomisk kan det ikke betale sig i forhold til turen over Balkan. Til gengæld får du en skøn sejltur og et afbræk i køreturen.

Tag hunden med

Hvis du vi have din hund med i bilen på kør-selv-ferien til Grækenland, er der nogle ting du skal have styr på inden du kører. Læs mere om at tage hunden med på ferie til Grækenland.

Vil du have alle detaljerne med?

Hvis du vil se detaljerede vejledninger til hvordan du kommer til de enkelte græske øer og rejsemål, skal du gå til beskrivelserne af dem. Her har vi for dem alle sammen forklaret præcis hvordan du kommer hertil. Hvilken lufthavn du skal flyve til, eller hvis du er i bil, hvilken færge du skal med og så videre.

Du finder de enkelte rejsemål her: Vælg rejsemål

Artiklen er senest opdateret i april 2021.