Symi

Symi

Symi er en lille ø i øgruppen Dodekanserne tæt ved den tyrkiske grænse. Øen ligger en lille times færgesejlads nordvest for Rhodos.

Fakta om Symi

Græsk navn: Σύμη
Indbyggertal: 2.590 (2011)
Areal: 58 km2
Største by: Symi By

Symi er især kendt for sin havneby, der er en af de græske øers aller smukkeste havnebyer og som tiltrækker masser af dagsturister fra Rhodos. Byen ligger op ad bjergsiden langs en bugt og danner en slags hestesko. De flotte huse i neoklassicistisk stil vidner om Symis storhedstid sidst i 1800-tallet, hvor der boede ti gange så mange mennesker på øen som nu. Dengang var folk beskæftiget med skibsbyggeri og indsamling af svampe fra havet. Nu er det selvfølgelig turismen, der holder øens økonomi i gang.

Strandende på Symi er små og typisk med småsten – med andre ord ikke rigtigt noget at skrive hjem om. Det er havnebyen med den fine atmosfære og den gode stemning, der trækker folk til Symi.

Her ligger Symi og sådan kommer du hertil

Symi ligger i øgruppen Dodekaneserne helt tæt på det tyrkiske fastland.

Her er ingen lufthavn på Symi, så du skal med færgen fra en af de nærliggende øer for at komme hertil. Mest oplagt er det at flyve til Rhodos og tage færgen her fra til Symi. Det tager halvanden til to timer.

Der går også færge til Kos samt til flere af de andre øer i området. Symi egner sig derfor godt til øhop.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Symi

De fleste overnatningssteder på Symi en centreret i Symi by og i særdeleshed omkring havnen. Derudover der der en fint udvalg ved Pedi og enkelte andre steder.

Læs videre: Overnatning på Symi

Byer på Symi

Symi by er en af de smukkeste havnebyer i hele det græske øhav. En by hvis skønhed trækker tusindevis af turister fra de nærliggende øer. Derudover findes der 2-3 ganske små landsbyer på øen.

Strande på Symi

De få strande på Symi er uanselige og ret stenede. Når det er sagt kan du sagtens få en svømmetur på Symi. Vandet er lige så rent og klart som på de andre græske øer.

Oplevelser på Symi

Den altoverskyggende hovedattraktion på Symi er selve Symi by. Herudover findes der er stort kloster på sydkysten samt nogle små museer.