Pedi strand på Symi
Foto: J B

Strande på Symi

Lad os bare slå fast med det samme, at det ikke er strandene, der er trækplasteret på Symi. Hertil er de ganske enkelt for uanseelige og for stenede. Vil man ligge ved en krid hvid sandstrand og dase på sin ferie, findes der derfor andre græske øer, der er mere nærliggende at vælge end Symi.

Når det er sagt, kan man sagtens få kølet kroppen, få slikket noget sol og få en svømmetur på Symi. Vandet er lige så rent og klart som på de andre græske øer. Typisk er strandende bare meget små og er oftest meget stenede.

Nos strand

Nos er den strand, der ligger tættest på Symi by og derfor også den strand, hvor de fleste søger hen. Det tager et kvarters tid at gå herhen fra havnen i Symi by, hvis du følger kysten mod nordvest. På tranden er der parasoller og solstole og her ligger også en taverne.

Nimborios strand

Stenstrand beliggende 3 km fra Symi by langs kysten mod nordvest. Her er meget mere stille og roligt end ved Nos. Her er enkelte solstole og også en enkelt taverna, der har åben i højsæsonen samt et hotel (Niriides) med en fantastisk udsigt ud over bugten.

Stranden er kort og smal, men med forholdsvist fint sand sammenlignet med de fleste andre strande på øen. I og for sig en okay strand, der ligger i tilpas kort afstand fra byen. Her er dog alt for ofte overfyldt, så hvis du fortrækker mere ro skal du enten gå et par km længere langs kysten til Emporios eller besøge Pedi på den anden side af Symi by.

Panormitis strand

Panormitis ligger ved klosteret af samme navn på sydkysten af Symi. Et fin lille strand, hvor der kun sjældent er folk. Her er ingen faciliteter, men stranden giver en god mulighed for at dukkert og lidt solbadning, hvis man har været for at se klosteret.

Folk kommer typisk hertil med en turbåd fra Symi by, men det er også muligt at køre hertil i egen bil.

Pedi strand

Stranden i Pedi (som kan ses på billede øverst) ligger en km’s penge øst for Symi by og er en af de bedste strande på øen, omend lige så lille som alle de andre. Her er stille og roligt, og efter forholdende en fin stand med grus. Her er faciliteter i form af liggestole og parasoller eller du kan være heldig at finde skygge under et træ. Der er flere tavernaer, hvor du kan spise en god frokost.

Du kommer hertil ved at gå, hvilket tager 10 minutters tid, eller tage bussen fra Symi by.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.