Skopelos

Skopelos er en ø der ligger nordvestligt i Det Ægæiske Hav og er en del af ø-gruppen Sporaderne. Øen er forholdsvis kendt, hvilket måske skyldes dens rolle i den amerikanske film “Mamma Mia! The Movie” fra 2008. Det er ganske forståeligt, at Skopelos dannede baggrund for denne film, da øen er utroligt indbydende med sin flotte frodige natur og sit klare turkise vand. Skopelos er en rigtig eksotisk ø, selvom den bare ligger her i Europa.

Fakta om Skopelos

Græsk navn: Σκόπελος
Indbyggertal: 4.960 (2011)
Areal: 96 km2
Største by: Chora

Skopelos er en af Grækenlands mest frodige øer, og har både fyrreskove og en lille egeskov. Rundt i det grønne landskab ligger byer med tætliggende hvide huse med røde tegltage, som udgør de hyggelige byer med smalle gader. De fleste af strandende på Skopelos ligger i små bugter med flotte omgivelser og med havet i smukke blå nuancer.

Disse herlige forhold har den truede munkesæl (Monachus monachus) også nydt godt af i mange år. Et Natura 2000 naturbeskyttelsesområde på nabo-øen, Alonissos, skal sikre munkesælens fortsatte eksistens i området, og du kan derfor være heldig at få et glimt af sælen i havet omkring Skopelos.

Her ligger Skopelos og sådan kommer du hertil

Skopelos er en del af ø-gruppen Sporaderne i det nordvestlige område af Det Ægæiske Hav.

Der er ingen lufthavn på øen, men det er der på nabo-øen Skiathos mod vest. Derfor er det nemmeste at tage et fly til Skiathos og derfra tage en færge til Skopelos. Turen tager cirka 1 time. Om sommeren går der direkte fly fra Danmark til Skiathos. Ellers går der hele året indenrigsfly fra Athen til Skiathos. Flyvetiden fra Athen til Skiathos er 45 minutter.

Alternativt går der færger til Skopelos fra Agios Konstantinos (3 timer) og Volos (2 timer) på fastlandet. Der går busser fra Athen til begge disse steder. Busturene tager 2 timer og 5 timer. I højsæsonen går der flere færger mellem øerne i nærheden.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Skopelos

Skopelos er en dejlig frodig ø med masser af gode overnatningssteder. De fleste omkring de tre kystbyer.

Det er selvfølgelig også muligt at finde overnatningssteder ved mindre bugter i smukke og fredelige omgivelser. Her er vores favoritter.

Læs videre: Overnatning på Skopelos

Byer på Skopelos

Der er 3 byer på Skopelos der har interesse for besøgende. Her er hvide/lyse huse med røde tegltage omkring smalle gader, der gerne snor sig rundt mellem husene samt op og ned i niveau.

Strande på Skopelos

Generelt har strandene på Skopelos klart vand på en baggrund af turkise nuancer. Læs mere om vores egne favoritstrande på Skopelos her.

Oplevelser på Skopelos

Der er som sådan ikke nogen spektakulære seværdigheder på Skopelos, og det bedste du kan foretage dig på Skopelos er egentlig bare at slappe af og at nyde livet. Se hvad der ellers er af muligheder her.