Oplevelser på Skopelos

Der er som sådan ikke nogen spektakulære seværdigheder på Skopelos, og det bedste du kan foretage dig på Skopelos er egentlig bare at slappe af og at nyde de hyggelige byer og den smukke natur. Der er selvfølgelig flere interessante museer, klostre og nogle aktiviteter du kan foretage dig, hvis du bliver træt af at slappe af. Her er nogle muligheder.

Museum for olivenpresning

800 m øst for Glossa finder du en gård, hvor der er et museum for olivenpresning. Stedet hedder Antoniou Family Olive Oil, og har egen produktion af olivenolie, som også kan købes i deres gårdbutik på stedet. På museet kan du få indblik i forskellige metoder til olivenpresning gennem tiden, og også se hvordan presning af oliven til olivenolie foregår idag. Så interesserer du dig bare en lille smule for olivenolie, så er stedet her et besøg værd.

Museum for Skopelos’ kulturelle arv

I Glossa ligger et museum for livet på Skopelos gennem tiderne. Skopelos har tidligere haft en stolt tradition indenfor bådbyggeri, som blandt andet kan ses på dette museum. Museet ligger i forbindelse med et bibliotek i en flot stor bygning med en glimrende udsigt over byen og havet.

Museer i Chora

I hovedbyen Chora er der flere museer der kan besøges hvis du er nysgerrig på Skopelos’ fortid og kultur. Der er for eksempel et folkloremuseum i et gammelt hus med brugsgenstande og tøj fra øen gennem tiderne samt miniature-modeller af skibe fra Skopelos’ tidligere skibsbyggeri. Der er også et historisk museum i en afdød græsk forfatters barndomshjem, hvor de historien på Skopelos er inddelt i forskellige temaer. Et tredje museum findes i et privat hus, Vakratsas Hus, hvor et gammelt traditionelt hjem kan ses. Den arkæologiske udgravning, Asklepieion, findes i den sydlige del og lidt i udkanten af Chora, og på dette sted er der fundet gamle ruiner og genstande fra en svunden tid.

Klippe ved Skopelos
Agios Ioannis-kirken kendt fra filmen Mamma Mia!

Agios Ioannis-kirken – den fra filmen

Som så mange andre steder i Grækenland ligger også denne kirke, Agios Ioannis, på en spektakulær placering. Kirken ligger højt placeret på klippe ude i vandet på en lille tange på Skopelos’ nordøstlige kyst, i Kastri-området 6,5 km ad vejen sydøst for Glossa. Kirken er som sådan ikke speciel, men placeringen er, og det er nok også derfor, at den er blevet særligt udvalgt til filmen Mamma Mia! The movie. Dette er såmænd også ganske forståeligt, for det er virkeligt et flot scenarie. Man kan gå derop ad en flisebelagt sti og trapper.

Den venetianske borg

I den nordlige del af Chora findes en ruin af en gammel venetiansk borg fra det 13. århundrede. Den ligger lidt oppe i landskabet, og smalle stræder og trapper fører derop fra byen. Fra området omkring borgen er der en flot udsigt over Chora og bugten. Ikke mindst er der flere kirker på vej op/ned, som også kan ses undervejs.

Vandring på Skopelos

Da Skopelos er en meget frodig græsk ø, venter der flotte oplevelser til dig der gerne vil ud i naturen. Der er flere gode og ordnede vandrestier på øen og eksempelvis kan nævnes tre af de fem forskellige ruter: T1: Chora – Palouki bjerget; T4: Klima – Loutraki; T5: Loutraki – Glossa.

Cykling på Skopelos

Er du ikke så meget til vandring er det også muligt at leje cykler i Chora hos Skopelos Cycling (tæt på posthuset), og på den måde komme rundt i det smukke landskab. Der kan lejes flere forskellige slags cykler, alt efter hvor seriøs du er. Du kan enten vælge at cykle på egen hånd eller at tage med på guidede/organiserede ture rundt på øen.

Sejlture

Fra havnebyerne Chora og Glossa er det muligt at komme på sejlture langs kysterne til nogle af de flotte steder rundt omkring på Skopelos. Eksempelvis kan man blive sejlet til den berømte Mamma Mia-kirke på øens nordøstlige kyst, eller til strande der kun er tilgængelige fra vandsiden.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.