Strande på Skopelos

Generelt kan det siges om strandene på Skopelos, at vandet er klart på en baggrund af turkise nuancer. Omkring strandene er der frodig vegetation og klipper, og strandene udgøres primært af lyse småsten. Der er selvfølgelig mange strande rundt omkring på Skopelos, men her nævner vi blot nogle af de strande, der er relevante i forhold til de byer, som de fleste bor i på ferien. De strande der ligger nordvendt er mere forblæste end strandene på sydøstkysten, da vinden i sommerperioden ofte kommer fra nord.

Stranden ved havnen i Chora

Hvis du er på ferie i havnebyen Chora er det selvfølgelig mest nærliggende at tage på den strand der er i byen, hvilket er det lille stykke strand der ligger syd for havnen. Det er nok ikke øens bedste strand, men den er tæt på byen. Stranden har mørkt sand/småsten og lidt vegetation. Der er parasoller og liggestole på et afgrænset område af stranden.

Glifoneri strand ved Chora

Denne strand ligger østvendt 1,5 km nord for Chora i den samme store bugt, som Chora ligger i. Stranden ligger i et roligt område, og har sand, grus og småsten. Denne strand er altså et fint alternativ til by-stranden, hvis der ønskes mere fred og ro samt smukkere omgivelser. Der ligger en taverna bag stranden, hvor det er muligt at få mad og drikke.

Milia strand

Milia er en lækker sand-/grusstrand, der ligger på Skopelos’ vestkyst 5,5 km ad vejen syd for byen Neo Klima. Stranden er lang og forholdsvis smal med turkistblåt vand og et frodigt bagvedliggende landskab. På en lille del af stranden vil der være parasoller og solstole, som kan benyttes mod betaling. Der er også en strandbar, hvor der kan købes snack-mad og drikke. På grund af strandens længde, er der godt med plads og derfor ikke særligt overfyldt med mennesker.

Panormos strand

Panormos strand ligger i en bugt på vestkysten af Skopelos 6,5 km syd for byen Neo Klima. Stranden har lidt sand men ellers grus og småsten. Det er en meget smuk og frodig bugt, og det blå og turkise vand er ganske tillokkende. En del af stranden kan være fyldt med parasoller og solstole som kan lejes. Bag stranden ligger byen af samme navn, og her er der både caféer, restauranter, overnatningssteder og lidt butikker. En rigtig sommer-by.

Elios strand

Denne eller disse strand(e) ligger i den lille havneby Neo Klima, der også kaldes Elios, på Skopelos’ vestkyst. Der er et stykke strand på hver side af havnen, hvor den nord for havnen er den mest populære. Stranden har grus, småsten og klart vand. Stranden er ikke noget at køre langt efter, men overnatter du i Neo Klima, så er det en helt fin strand, der er tæt på byen. Bag stranden og havnen ligger byen med caféer, spisesteder, butikker og overnatningssteder.

Loutraki strand (Glossa)

Denne strand ligger langs med molen i havnebyen Loutraki, der er den populære turistby Glossas havneby. Stranden har gråt grus/småsten og klart vand. Der bliver hurtigt dybt, da stranden går vinkelret ud fra kysten grundet molen, istedet for langs med kysten. Stranden er helt fin, hvis du overnatter i Loutraki eller Glossa. I byen bag stranden er der caféer, spisesteder, indkøbsmuligheder og overnatningsmuligheder.

Stafilos strand

Stafilos ligger på Skopelos’ sydelige kyst 4,5 km syd for Chora. Stranden ligger i en meget billedeskøn sydvestvendt bugt med flot turkist vand og frodige omgivelser. Stranden har sand, grus og lidt småsten. Grundet den forholdsvis korte afstand til Chora er det en populært strand i sommerperioden. Stranden vil være delvist optaget af parasoller og liggestole, som kan lejes. Der er mulighed for at finde mad og drikke på en strandbar eller taverna i nærheden. En anden strand, Velanio, ligger lige rundt om hjørnet mod øst. Der går bus til Stafilos fra Chora.

Agios Ioannis strand

Ved den berømte “Mamma Mia-kirke” 6 km ad vejen øst for Glossa, ligger stranden Agios Ioannis på Skopelos’ nordøstlige kyst. Det er en lille strand med sand, grus og småsten, der ligger i flotte omgivelser, og ikke mindst med udsigt til den spektakulære kirke. Der er mange klipper i området og ude i vandet, så dagen på stranden kan blive en dag på varme klipper istedet. Nord for kirken ligger en lille strand, Spilia, i en bugt, som også er et besøg værd.

Artiklen er senest opdateret i januar 2020.