Byer på Skopelos

Der er groft sagt 3 byer på Skopelos der har interesse for besøgende. Fællestrækkene for byerne er, at de har hvide/lyse huse med røde tegltage. Husene ligger gerne forholdsvis tæt, hvilket giver nogle smalle gader, der gerne snor sig rundt mellem husene samt op og ned i niveau. Hovedbyen, som også er den største havneby, ligger på øens nordøstvendte kyst. En anden by, Glossa, ligger lidt inde i landet på øens nordvestlige del, men har en lille havneby tilknyttet. Den sidste af de 3 byer, Neo Klima, er også en havneby, og ligger midt på Skopelos’ vestvendte kyst.

Chora

Hovedbyen Chora, også kaldet Skopelos by, ligger på øens nordøstvendte kyst i en stor nordvendt bugt, og er den største havneby på Skopelos, og modtager færger fra flere andre græske øer. Der er et stort havneområde i bugten med plads til færger, fiskerbåde og lystbåde, men der er skam også plads til et mindre strandområde i den sydøstlige del af bugten. De hvide huse med de farverige skodder og døre i Chora, ligger bygget op ad de grønne skråninger bag havnen.

Grundet det store havneområde, er her en lang fin havnepromenade, hvor der er mange caféer og spisesteder. Generelt i Chora er der mange muligheder også for overnatning, indkøb, butikker og museer. Her er selvfølgelig også flere klostre og kirker samt en gammel borg. Chora er altså en by hvor der sker noget.

Glossa

Glossa er Skopelos’ andenstørste by, og den ligger ved øens nordvestlige kyst, cirka 3 km inde i landet ad vejen fra den tilknyttede havneby Loutra. De to byer hænger næsten sammen med lidt sparsom bebyggelse imellem. Loutra modtager færger fra Skiathos, Volos (fastlandet) og Agios Konstantinos (fastlandet), og der afgår også bådeture til bestemte steder på Skopelos herfra. I Loutra finder du også en strand. Glossa ligger flot oppe i det grønne landskab med en god udsigt over Ægæerhavet. Det er en hyggelig by, med stejle stenbelagte gader, og her er både caféer, spisesteder, overnatningssteder og indkøbsmuligheder.

Neo Klima

Neo Klima er en lille havneby på Skopelos’ midtvestlige kyst. Byen bliver også kaldt Elios. Neo Klima betyder Nye Klima, hvilket skyldes at en anden by ved navn Klima gik mere eller mindre til grunde under et jordskælv i 1965, hvorfor denne nye by blev oprettet i 1981 lidt sydligere end den gamle by. Denne nye by er derfor lidt mere systematisk opbygget end man ellers kender det fra græske øer. De hvide huse ligger dog i flotte grønne omgivelser, og i den lille havn ligger der farverige fiskerbåde.

I Neo Klima, der ligger cirka 10 km sydøst for havnebyen Loutraki, er der nogle caféer, spisesteder og overnatningssteder samt lidt butikker. På hver side af havnen er der et stykke med strand.

Artiklen er senest opdateret i januar 2020.