Foto: RitaE

Makedonien

Den græske region Makedonien er turistmæssigt en af de mest interessante regioner i Grækenland. Makedonien har historisk set været en region, hvor øst mødte vest. En smeltedigel af forskellige landskaber, mennesker, kulturer og traditioner. Regionen har en lang kystlinje og er meget bjergrig og byder på masser af spændende steder at holde ferie – både sommer og vinter. Kendte sommerrejsemål i regionen er Halkidiki, Kavala og storbyen Thessaloniki. Gode vinterrejsemål er Mount Olympus, Kastoria og Florina.

Regionen dækker det meste af det nordlige Grækenland og udgør omkring en fjerdedel af hele Grækenland. Geografisk er regionen afgrænset af de andre græske regioner Thrakien i øst, Thessalien i syd og Epirus i vest. Mod nord grænser regionen op til Albanien, landet der i dag hedder Nordmakedonien samt Bulgarien. De fleste største byer er koncenteret på den sydvendte kystlinje

Fakta: Navnet Makedonien

Der har i mange år været uenighed om brugen af navnet Makedonien. Grækenland har modsat sig, at nabolandet, den tidligere jugoslaviske republik Makedonien, har kunnet bruge Makedonien som officielt navn.
Uenigheden er nu afsluttet med at landet hedder Nordmakedonien, og at den græske region beholder navnet Makedonien.

Noget for enhver smag

Makedonien har alt man kan tænke sig. Fantastiske strande, uspoleret natur, spændende storbyer og masser af historiske og kulturelle attraktioner. I Makedonien kan du bade i det klare vand om sommeren og stå på ski i bjergene om vinteren. Makedonien er et af de steder, man kan holde ferie hele året rundt. En mosaik af lokale traditioner, kulturer og landskaber. Netop det forskelligartede gør regionen særligt interessant fordi her altid er noget nyt og anderledes at komme efter.

Makedonien er kort sagt det perfekte sted at holde ferie uanset om du vil på storbyfefrie, sommerferie eller vinterferie.

Læs om om de bedste steder i Makedonien herunder.

Vælg rejsemål