Fourni

Fourni er en lille gruppe af øer, der under ét egentlig hedder Fournoi Korseon, men blot bliver kaldt Fourni (staves også Fournoi). Den største af øerne hedder også bare Fourni, den andenstørste hedder Thimena og den tredjestørste af øerne, hvor der bor færre end fem personer, hedder Agios Minas. Dertil er der nogle små og ubeboede øer.

Fourni hører til de nordøst-ægæiske øer og ligger mellem de to større øer Samos og Ikaria.

Fakta om Fourni

Græsk navn: Φούρνοι Κορσέων (Φούρνοι)
Indbyggertal: 1.459 (2011)
Areal: 45 km2
Største by: Fourni

Søger du fred og ro finder du det her

Da Fourni er et ret ukendt sted for de fleste turister, er her ikke et ret stort turist-pres. De fleste beboere på øerne lever af fiskeri, men de er efterhånden begyndt også at kunne tjene penge på turisme om sommeren. Flere af de besøgende er dog kun dagsturister fra de omkringliggende øer, Ikaria og Samos. Derfor vil du som overnattende gæst ikke mærke synderligt meget til turismen. Øen Thimena er en del mere turist-fri end Fourni. På Fourni-øerne går livet sin stille gang, så det er bare med at følge med og nyde roen.

Netop det er grunden til at du skal tage til Fourni. Fred og ro i autentiske græske omgivelser. Du kan eventuelt tage på en bådtur omkring nogle af øerne, hvilket kan være ganske interessant, eller også bare blive sejlet fra Fourni til Thimena, og tage en tur på stranden eller vandre lidt rundt i landskabet og indsnuse duften af de vilde urter. Fourni er for dig, der vil ned i tempo.

Byer på Fourni-øerne

Der er tre byer på Fourni-øerne.

Hovedparten af indbyggerne, omkring 1.120, bor i selve Fourni by. Det er en havneby beliggende på vestsiden af øen af samme navn. Fourni byder på et par caféer, flere spisesteder, et par købmænd, et bageri, posthus og apotek. Derudover er der nogle overnatningssteder.

På naboøen Thimena bor der omkring 136 i den østligt beliggende havneby med samme navn som øen. Her er der et par caféer og en købmand.

De to byer ligger kun 2-3 km fra hinanden, men altså på hver sin små-ø. Byerne vender med “ansigterne” mod hinanden og man kan næsten se fra den ene by til den anden, hvis ikke lige der lå en endnu mindre ø imellem og delvist spærrede for udsigten.

Begge havnebyer ligger i bugter med små strande og et lille stykke havneområde med fiskerbåde. Husene er hvide eller lyse kubiske bygninger med eller uden røde tegltage og med småtbevoksede bjerge beliggende bagved. Der er hyggelige smalle gader med mange trapper for at kunne komme rundt i landskabet. I Fourni er der en form for hovedgade, der er frodig med blomster og træer.

Den tredjestørste by hedder Chrisomilia. Den ligger nordvestligt på øen Fourni, og her kan man også overnatte og få sig et dejligt måltid græsk mad.

Fisk, honning og ost

De produkter som øerne Fourni kan byde på er fisk, som kan nydes her til en lavere pris end mange andre steder i Grækenland, timian-honning der høstes grundet det timianrige landskab, og ost som fås fra de får og geder der lever i naturen.

Strande på Fourni-øerne

Der er flere gode strande på Fourni-øerne. Blandt andet er stranden ved Fourni by en ganske udmærket sandstrand, og her er du også tæt på spisesteder i byen. En anden fin sandstrand er Psili Ammos, der ligger 2 km nord for havnebyen Fourni. Én km syd for Fourni finder du en god sand/småstensstrand der også er populær. 5 km yderligere mod syd finder du Kassidi-stranden, der er en lækker sandstrand i flotte omgivelser og med flot turkist vand. Der er flere fine strande rundt omkring på øen, det er bare at vandre ud at finde dem.

Den fine, lille Keramidou-strand på Thimena.

På øen Thimena finder du den lille strand i havnebyen, som er OK. Alternativt skal du til Keramidou-stranden med både sand og småsten, der ligger i en beskyttet bugt 1,5 km syd for havnebyen Thimena. Et meget fint og roligt sted.

Overnatning på Fourni-øerne

Selvom der ikke er mange turister på Fourni, er der trods alt nogle steder hvor det er muligt at overnatte på de to største øer. Hvis du gerne vil opholde dig i det græske ø-hav, vil nyde godt af en rolig græsk atmosfære i autentiske omgivelser, så er Fourni et godt bud. Vi har valgt et par steder ud her.

GoGreece har en annonceaftale med Booking.com. Vi får provision, hvis der bestilles overnatning via vores links. Booking.com har ingen indflydelse på hvilke hoteller vi vælger ud, eller hvordan vi omtaler dem.

Patras Aparments

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette hyggelige og lidt finurlige sted ligger centralt i Fourni havneby på øen Fourni. Værelserne er fine og der er hvad man skal bruge. Der er fine udendørsarealer med udsigt til by og hav. Morgenmaden kan indtages på stedets café i byen. Tæt på strand, indkøbsmuligheder, caféer og spisesteder.

Link til booking

Toula Studio

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Med ophold på dette sted kommer du nok ikke tættere på vandet. Stedet ligger lige ned til stranden ved Fourni by på Fourni. Værelserne er enkelt indrettede, og der er balkoner hvoraf nogle med fantastisk havudsigt. Stedet er tæt på caféer, spisesteder og indkøbsmuligheder.

Link til booking

Studios Rena

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette hotel ligger 1 km syd for Fourni by i rolige omgivelser opad en bjergside. Værelserne er enkelt og spartansk indrettede, men udsigten fra den fine balkon er fantastisk. Strand, spisested og indkøbsmulighed er indenfor gåafstand.

Link til booking

Her ligger Fourni og sådan kommer du hertil

Fourni hører til De Nordøst-ægæiske Øer og ligger midt-østligt i Det Ægæiske Hav mellem øerne Ikaria og Samos.

Der er ingen lufthavn på øerne, så det er kun muligt at komme dertil med færge. Det kan eksempelvis være fra Piræus, hvorfra sejlturen tager 9 timer.

Der går også færge fra Samos og Ikaria, hvorfra det tager 1 time. Der går indenrigsfly fra Athen til både Samos og Ikaria.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland