Nordøst-ægæiske Øer

De Nordøst-ægæiske Øer er betegnelsen for en række øer beliggende nordligt i det Ægæiske Hav mellem Grækenland og Tyrkiet. Øerne danner som sådan ikke en fysisk eller geografisk øgruppe, men bliver i stedet grupperet af administrative eller turistmæssige årsager for nemhedens skyld. Betegnelsen “De Nordøst-ægæiske Øer” er altså en praktisk gruppering af de øer der ikke rigtigt hører til i de andre øgrupper i området. Derfor er definition på hvilke øer der regnes med i øgruppen også lidt flydende.

De vigtigste af de græske øer i øgruppen er Chios, Ikaria, Lesbos, Limnos, Samos, Samotrake og Thassos. Hertil kommer flere mindre øer samt de øer der hører til Tyrkiet. De mest kendte og populære øer i turisthenseende er Lesbos, Samos og Thassos. Derudover er Ikaria kendt vidt og bredt fordi det er et af de steder i verden, der har den højeste leveralder.

De Nordøst-ægæiske Øer er blandt de mindst udviklede græske øer rent turistmæssigt. De har derfor en rolig og uspoleret atmosfære, der gør dem ideelle til blandt andet familieferie. Velorganiserede strande med forskellige faciliteter findes især på Chios, Lesbos, Samos og Thassos, mens strandende på de andre øer typisk ligger mere afsides og er uden faciliteter.

Selvom turismen ikke er så udviklet på disse er betyder det ikke at de ikke er værd at besøge. Her er smuk arkitektur, flotte strande og ikke mindst en familiær atmosfære.

Da øerne som sagt ikke udgør en geografisk enhed, er de hver især også meget unikke og tilbyder hver deres særlige oplevelser. Samos og Thassos har skønne strande og gode vandremuligheder. Chios har smukke middelalderlandsbyer. Lemnos er kendt for de lange og øde strande, mens Lesbos er kendt som familievenlig ø. Skal der være alternativt så byder Samothrake på bjerge, kløfter, vandfald, varme kilder og skove.

Hvis du vil opleve nogle af de få tilbageværende uspolerede rejsemål i Grækenland er Nordøst-ægæiske Øer et oplagt valg. Du findes vores rejseguides til de mest spændende af øerne herunder.