Strande i Parga

Der er flere gode strande i og omkring Parga. Tre af dem ligger i eller umiddelbart ved selve byen, mens der lidt længere væk – men stadig nemt tilgængelige med vandtaxi eller bil – er endnu flere at vælge imellem. Derudover er der flere mindre, næsten uberørte, strande uden faciliteter vest for byen, der kan opleves på egen hånd.

De fleste, der bor i Parga, søger mod bystranden, men Valtos vest for byen er meget bedre. Prøv også mindst én dag at besøge enten Lichnos eller Sarakiniko. Begge steder kan du finde noget at spise, så det kan sagtens være en heldagstur.

Herunder finder du vores beskrivelser af de bedste strande i Parga og dem du kan nå med vandtaxi eller i lejet bil.

Krioneri Strand (Bystranden)

Krioneri Strand, eller bystranden som den ofte kaldes, er en cirka 200 m lang strand beliggende midt i Parga by. Da det er nemt at komme hertil, og her samtidig er masser af caféer og spisesteder lige ved siden af, er denne strand yderst populær. I højsæsonen i august og september kan det måske endda blive en tand for meget af det gode. Vil du have mere ro, så vælg Valtos Strand i stedet, da chancen for at få stedet for dig selv er en del større her.

På stranden er det muligt at leje solstole og parasoller. Omtrent halvdelen af stranden er sandstrand mens den anden halvdel er dækket at rullesten. Vandet er klart, rent og har god dybde. I bugten ud for stranden ligger flere småøer i svømmeafstand.

Piso Krioneri Strand

Omtrent 100 meter øst for Krioneri Strand gemt bag en klippe ligger Piso Krioneri Strand. Denne strand er noget mindre end naboen og her er generelt også færre mennesker. Her er dog stadig gode faciliteter og nærhed til byen. Da Piso Krioneri ligger bedre beskyttet bag klipperne er det et bedre valg, hvis vejret mod forventning skulle vise sig fra sin blæsende side.

Stranden kan ses på billedet øverst.

Valtos Strand med Parga i baggrunden.

Valtos Strand

Umiddelbart vest for Parga by ligger Valtos Strand. Efter vores mening er det den bedste og smukkeste strand i selve Parga. Valtos Strand er en fantastisk strand med groft sand og mindre sten i naturskønne omgivelser.

Da stranden er et par km lang er her ikke så overfyldt som på de to strande i selv byen. Store dele af stranden er dog fyldt med solstole og parasoller og her er også mulighed for at leje vandsportsudstyr, så decideret øde er stranden altså heller ikke.

Umiddelbart oven for stranden ligger flere spisesteder og caféer samt flere hoteller.

Afstanden fra Parga by til Valtos er ikke større end at du kan gå herud. Følg trapperne og stien rundt langs den venetianske fæstning. En tur på 15-20 minutter. Det er også muligt at tage en taxibåd fra byen til Valtos-stranden.

Lichnos Strand

Lichnos Strand ligger 3-4 km øst for Parga. Stranden består af groft, blødt sand og ligger fantastisk smukt placeret. Det er helt klart en af de smukkeste strande i Epirus. Det hvide og gyldne sand, det blå vand og de grønne træer er en perfekt kombination der indbyder til en svømmetur.

Der ligger flere spisesteder ved stranden samt enkelte overnatningssteder og et minimarked. Her er også mulighed for at leje solstole og parasoller, og fra stranden tilbydes dykkerture og mulighed for forskellige vandsportsaktiviteter.

Har du friske ben ligger Lichnos Strand en skøn gåtur af en stenbelagt sti gennem en olivenskov fra Parga, men ellers er det nemmest af tage en vandtaxi eller køre herud i en lejet bil.

Sarakiniko Strand

Sarakiniko Strand ligger 12 km vest for Parga nær landsbyen Agia. Det er en billedskøn strand, der som oftest er ganske fredelig.

Stranden består af sand og rullesten og her er faciliteter som solstole, parasoller kanoudlejning med mere. Ved stranden er der flere spisesteder og det er også muligt at finde overnatning tæt på, hvis du vil.

Sarakiniko-stranden kan nås med vandtaxi eller bil fra Parga.

Andre strande ved Parga

Ud over de nævnte strande, findes der flere mindre strande omkring Parga. De er typisk vanskeligere tilgængelige, mere øde og uden faciliteter. Her finder du fred og ro. Bare husk selv at tage frokost og drikkevarer med.

Derudover er også mulighed for at tage på udflugt til turistområderne Sivota 20 km nord for Parga eller Ammoudia 20 km syd for Parga, hvis du vil. Begges steder er der flere gode strande.

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.