Parga

Parga er en populær ferieby på den sydvendte del af kysten i regionen Epirus i det nordvestlige Grækenland. Byen ligger ret afsides omkring en lille bugt i noget der meget vel kunne være de smukkeste omgivelser i Grækenland. De farverige huse med røde tegltage smyger sig op ad bjergskråningerne omgivet af eksotiske strande med klart vand på den ene side og træklædte skråninger på den anden. I bugten ligger flere småøer der sammen med forbjergene giver Parga et eksotisk og indbydende præg – specielt hvis man ankommer med færgen fra Paxos. Ren postkort-stemning.

Selvom Parga altså er en by på fastlandet, minder den på mange måder om en ø. Det er bare én af grundene til at Parga er den mest populære feriedestination i regionen Epirus. Og man forstår det godt, for Parga er et smørhul på en ellers ret rå og øde kyststrækning. Skulle man endelig nævne noget, man kunne savne, skulle det være det græske hverdagsliv. Byen er langt an på turisme – og det er der bestemt intet galt i – men søger man et mere autentisk Grækenland, er der andre steder, hvor det er nemmere at finde end i Parga. Når det er sagt, så er Parga vitterligt en juvel og Parga er en god base for at udforske hele den spændende Epirus-region.

Mange hoteller, spisesteder og gode sandstrande

Parga er, i modsætning til de fleste andre steder i Epirus, ret udviklet rent turistmæssigt. Her er mange hoteller, spisesteder og andre faciliteter. Langs havnepromenaden er der masser af liv og længere oppe i de smalle gader ligger butikker, tavernaer og små caféer og barer.

Parga er også kendt for de gode sandstrande. I umiddelbart nærhed til byen ligger tre strande, mens der er endnu flere, hvis man begiver sig nogle km væk i hver retning langs kysten. Disse nås nemmest med båd. Læs mere om strandene i Parga nedenfor.

Der er flere spændende seværdigheder og naturoplevelser i området omkring Parga, og har du adgang til bil er der mulighed for dagsudflugter til blandt andet Lefkada, Sivota og Preveza. De nærliggende øer er også en mulighed. Parga er i det hele taget et godt udgangspunkt for udflugter i hele Epirus-regionen, som har masser at byde på. Enten kan du klare det med egen eller lejet bil eller du kan tage på en af de mange arrangerede udflugter.

Parga er i sandhed et græsk paradis. Læs mere om overnatning, strande og oplevelse nedenfor.

Her ligger Parga og sådan kommer du hertil

Parga ligger på det græske fastland sydøst for den kendte ø Korfu i regionen Epirus i det nordvestlige Grækenland.

Flere danske charterselskaber tilbyder rejser til Parga, hvilket selvfølgelig er det nemmeste. Det er dog stort set lige så nemt at klare det på egen hånd. Her flyver du til lufthavnen Aktion National Airport i Preveza og tager en taxi til Parga – en tur på cirka 1 time til €90. Det er også muligt at tage bus, men de går ikke så tit.

Fra Parga går der færge til Paxos.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning i Parga

Her er vores personlige anbefalinger til de bedste steder at bo i den græske by Parga. Uanset om du leder efter det bedste hotel eller en villa på stranden.

Læs videre: Overnatning i Parga

Strande i Parga

Der er flere gode strande i og omkring Parga. Læs om Pargas bedste strande her.

Oplevelser i Parga

Parga er en græsk by i Epirus-regionen og et godt udgangspunkt for at besøge attraktioner som Meteora og Vikos-kløften. Se hvilke oplevelser der er i Parga her.