Foto: Prokopis

Strande på Kythnos

Lad os bare være ærlige og slå fast med det samme at det ikke er de fine lange hvide strande, der er Kythnos’ varemærke. Ikke desto mindre findes her flere aldeles glimrende strande på øen med krystalklart vand og god plads.

De vigtigste strande er stranden ved Loutra, der er den eneste med regulære faciliteter samt den spektakulære Kolona strand. Men over hele øen er der mulighed for at finde en uforstyrret strand i lille vig eller bugt.

Herunder finder du vores bud på de bedste strande på Kythnos.

Agios Dimitrios strand

Ligger på sydkysten af Kythnos tæt ved landsbyen Agios Dimitrios. Det er en lang sandstrand med krystalklart vand og ikke mindst fred og ro. Her ligger kun nogle enkelte sommerhuse i nærheden, så her er ingen faciliteter. Sørg derfor for at tage alt med, du skal bruge.

Apokrousi strand

En af de største strande på Kythnos. Her er fint sand, høje træer og vandet er klart og indbydende. Du kan få stillet sulten på en enkelt primitiv taverna.

Stranden ligger nord for Episkopi, cirka 3 km fra Chora. Der går bus fra Merichas til Apokrousi.

Kolona strand

Dette er den mest berømte strand på Kythnos. Det er en tynd stribe sand der forbinden Kythnos med øen Agios Loukas små hundrede meter ude i havet. Det skaber en lidt pudsig dobbelt-strand, hvor man kan bade til begge sider.

Stranden er omgivet af bløde bakker og et par enkelte træer, der giver lidt skygge. Her ligger en taverna, der har åbent i dagtimerne.

Kolona strand ligger cirka 3 km vest for Chora. Den kan nås med taxibåd fra Merichas i højsæsonen eller i egen bil, hver dog opmærksom på at vejen er ret primitiv. Er du ivrig vandrer kan du gå her til på et par timer.

Loutra strand

Loutra er den mest populære strand på Kythnos, da den ligger i det område, hvor der er flest turister. Her er masser af faciliteter i form af spisesteder, cafeer og barer.

Flere varme kilder har udløb her, så er du heldig og finder en, kan du få oplevelsen af det varme, helende vand. Kig efter boblerne i vandet, når du skal finde dem.

Loutra ligger cirka 5 km fra Chora på nordøst-kysten af Kythnos.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.