Karpathos, strande
Foto: ufoncz

Strande på Karpathos

Der er masser af gode – for ikke at sige rigtig gode – strande på Karpathos. Typisk vil folk søge mod nærmeste strand i forhold til hvor de bor. Det vil i praksis sige den store strand ved Karpathos by, den fine strand ved Lefkos eller strandene ved Amopi.

Vil du have en en endnu bedre oplevelse, bør du dog tage en lille udflugt til en af øens mere afsides liggende strande. Nord for Karpathos by ligger med nogle km’s mellemrum flere meget fine strande (Achata, Kato Lakos, Kyra Panagia og Apella), hvis mage ikke findes ret mange steder i Grækenland. De er nemt tilgængelige i egen bil eller med turbåd fra havnen i Karpathos by.

Achata strand

I en idyllisk vig mellem to høje klipper, cirka 10 km nord for Karpathos by, ligger stranden Achata. Den er ret lille og består mest af småsten. Ikke desto mindre Achata er sammen med Apella og Kato Lako blandt de 2-3 bedste strande på Karpathos. Det krystalklare vand har her et smukt smaragd-grønt skær.

Stranden er nemt tilgængelig i egen bil eller med turbåd fra Karpathos by. Her findes en par tavernaer, men ellers ingen faciliteter.

Amopi strand

Nedenfor turistbebyggelsen Amopi 5-6 km syd for Karpathos by ligger to strande adskilt af en halvø, hvor der ligger en kirke. Den største strand ligger mod syd. Den består af småsten og grus. Ude i vandet er der flere klipper, man kan svømme ud til og snorkle omkring. Den lidt mindre strand mod nord har finere sand.

Området er populært blandt chartergæster på grund af de fine børnevenlige strande med lavt vand.

Apella strand

Apella (som kan ses på billede øverst) ligger cirka 20 km nord for Karpathos by. Det er en meget fin lille perle af en sandstrand, der ligger i en lille vig. Måske en af de smukkeste strande i hele Grækenland.

Stranden var tidligere kun meget vanskeligt tilgængelig via landvejen, men nu kan man køre i bil hele vejen. Du kan også tage bussen eller med turbåd fra Karpathos by.

Der ligger en enkelt taverna på klipperne oven for stranden, men sørg ellers for at medbringe alt det, du skal bruge i løbet af dagen, da der ikke findes nogle faciliteter ved Apella.

Kyra Panagia strand

Denne strand ligger i en lille bugt et par km fra Apella-stranden. Den minder i det hele tager en del om Apella. Her er bare flere faciliteter – og mennesker. Sandet er måske heller ikke helt så fint som ved Apella. Stranden er omgivet af høje klipper, hvorfra der en mageløs udsigt over stranden og havet.

Ved stranden ligger flere spise- og overnatningsteder. Det er muligt at leje parasoller og solstole. Du kan komme hertil i bil eller med turbåd fra Karpathos by.

Lefkos strand

Denne strand ligger som navner siger ved Landsbyen Lefkos på vestkysten af Karpathos. En meget fin strand, der ligger godt beskyttet i en lille vig. Hvor stranden slutter, ligger der et lille fiskerleje, og på den anden side fortsætten stranden i en ny lille vig. Går man videre kommer man til et lidt større strand.

Stranden er meget børnevenlig og nemt tilgængelig, hvis man bor i Lefkos. Her er flere spisesteder at vælge mellem, når frokosten eller aftensmaden skal nydes.

Vrontis strand

Vrontis strand ligger ved Karpathos by. Det er ikke øen bedste strand, men til gengæld den længste, den nemmest tilgængelige og den med flest faciliteter.

Stranden strækker sig over 4 km og består af sand og småsten. Stranden er meget velbesøgt. Jo længere væk fra Karpathos by du gå ad stranden, desto mere tynder det dog ud i både mennesker og faciliteter.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.