Karpathos

Karpathos er en af det græske øhavs smukkeste og mest spændende øer, og er derfor blevet en populær ferieø blandt turister såvel som grækerne selv.

Fakta om Karpathos

Græsk navn: Κάρπαθος
Indbyggertal: 6.226 (2011)
Areal: 302 km2
Største by: Pigadia

Karpathos er den næststørste ø i øgruppen Dodekaneserne og ligger nogenlunde midt mellem Rhodos og Kreta sydøstligt i Det Ægæiske Hav.

På grund af sin noget afsides beliggenhed begyndte turistudviklingen først sent på Karpathos, og specielt den nordlige del af øen er stadig ret autentisk med billedskønne landsbyer. Særligt byen Olympos bør nævnes. Den betragtes af mange som en af de smukkeste byer i Grækenland.

Karpathos har hele pakken

Folk kommer primært til Karpathos på grund af de gode strande med gyldent sand og krystalklart vand. De mange flotte vandrestier i højderne og den skønne natur trækker også mange til. Mange kommer fast på Karpathos år efter år, da øen stort set har hele pakken. Har man én gang fundet sig til rette på Karpathos, behøver man ikke lede så meget længere.

Flere danske rejseselskaber har charterture til Karpathos.

Her ligger Karpathos og sådan kommer du hertil

Karpathos ligger sydøstligt i Det Ægæiske Hav mellem Rhodos og Kreta og hører til ø-gruppen Dodekaneserne.

Øen har egen lufthavn (Karpathos Airport) med daglig flyvning til Athen og Kreta. Man kan også sejle til Karpathos fra Kreta eller Rhodos. Sejlturen tager 4-5 timer.

Flere danske rejseselskaber har charterture med direkte flyvning fra Danmark til Karpathos.

Læs mere om fly til Grækenland og færger i Grækenland

Overnatning på Karpathos

Kapathos er en populær charterdestination med masser af muligheder for at finde overnatning. De fleste vælger at bo i Pigadia, men den lille badeby Lefkos er et rigtigt godt alternativ

Læs videre: Overnatning på Karpathos

Byer på Karpathos

Karpathos' mange smukke byer er en af øens absolutte styrker og grunden til at mange kommer igen år efter år. Specielt byen Olympos slår benene væk under de fleste.

Strande på Karpathos

Karpathos har nogle af de bedste strande i hele Grækenland. De bedste ligger nord for Karpathos by med nogle km’s mellemrum.

Oplevelser på Karpathos

På Karpathos er der ingen store seværdigheder. Lidt sker der dog, specielt hvis du er til vandsport og dykning.