Pachia Ammos strand på Nisyros

Strande på Nisyros

Lad det være sagt med det samme: Du ikke skal tage til Nisyros, hvis du vil på badeferie. Strandene er for de flestes vedkommende små og uinteressante, og ligger ofte uden for alfarvej. De fleste af strandene har groft mørkt sand (på grund af øens vulkanske oprindelse) eller større sten.

Men er du her alligevel, er det selvfølgelig muligt at finde en brugbar strand til en aftendukkert eller en dag i solen.

Se et udvalg af strande herunder.

Chochlaki strand

Ligger 10 minutters gang vest for Mandraki neden for klipperne. Det er en stenstrand med store sorte sten af vulkansk oprindelse. Ret specielt, men meget flot.

Lies strand

En attraktiv strand på østsiden af Nisyros cirka 10 km fra Mandraki. Den består af grå småsten og sand. Den er omkring halvanden km lang, men opdelt i flere mindre stykker. Her er ingen træer eller faciliteter. For enden af stranden ligger en lille taverna.

Pachia Ammos strand

Det eneste strand på Nisyros, der er nogenlunde værd at skrive hjem om. Det er øens bedste strand med fint mørkt sand (se billedet øverst). Desværre ligger den noget afsides et par km fra Lies strand. Uden en bil går det ikke – og man kan endda alligevel ikke køre hele vejen. Stranden ligger nogle km fra Lies bag et lille forbjerg. Her er ingen faciliteter.

Pali strand

Populær strand, der ligger umiddelbart øst for havnen i Pali. Det er en ret smal og lang sandstrand, med en række træer, der giver skygge. Selvom stranden er populær, er her sjældent overfyldt. Da vandet kun langsomt bliver dybere, er det en fin strand for børnefamilier.

Andre strande på Nisyros

Ud over de nævnte strande finder der flere mindre strande, og det er også muligt at bade fra klipperne flere steder.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.