Foto: risastla

Oplevelser på Kefalonia

Lad os bare være ærlige: De fleste kommer til Kefalonia på grund af de gode strande, den gode mad og den græske atmosfære. Når det er sagt er Kefalonia en alsidig ø der både byder på frodig natur og spændende kultur- og naturoplevelser. Man skal blot bevæge sig lidt rundt på øen for at finde de forskellige oplevelser.

Herunder finder du vores bud på de bedste oplevelser på Kefalonia.

Naturoplevelser på Kefalonia

Kefalonia byder på mange skønne oplevelser for naturelskere.

Øens formodentlig største seværdighed er Melissani-grotten i udkanten af byen Sami midt på øen. Det er et 35-40 m dybt hul i klippegrunden der fører ned til en underjordisk sø. Hernede er der vegetation og når solstrålerne skinner ned igennem åbningen ovenfor ser det helt fantastisk ud. Det er muligt at blive sejlet derind med robåd, så man kan opleve dette vidunder helt tæt på.

Lidt i samme kategori, og kun 4-5 km derfra på vejen til Argostoli, ligger Drogarati-grotten. Det er en stor og fascinerende underjordisk grotte og drypstenshule. Man mener at grotten er 150 millioner år gammel. Den meget fugtige grotte er omtrent 60 m dyb og har en konstant temperatur på 18 grader. En ganske spændende oplevelse for både børn og voksne.

3 km nord for Argostoli, helt ude på spidsen af en tange, finder man et interessant naturfænomen: Jordfaldshuller, eller katavothres, som det hedder på græsk. Her kan man opleve bølgerne slå ind mod land for herefter at forsvinde ind under klipperne og ned gennem nogle jordfaldshuller. Vandet løber så under jorden, hvor man blandt andet kan møde det igen i Melissani-grotten 15 km væk, for til sidst at løbe ud i havet ved byen Sami cirka 30 km væk. På grund af denne kontinuerlige vandstrøm, byggede englænderne i 1835 en vandmølle på stedet. I dag er her et fint besøgscenter med små stier omkring klipperne ved vandet. Der er desuden en restaurant samt en lille stenstrand i området.

Museer, klostre og arkitektur

I Argostoli ligger Kefalonias arkæologisk museum, hvor man kan se fund fra forskellige udgravninger på øen. Her er krukker, nogle figurer og smykker samt andre ting.

3 km nordvest for Argostoli kan man opleve et ekstraordinært fyrtårn yderst på en stenmole. Dette smukke fyrtårn er opbygget af 20 søjler og minder mest af alt om et gammelt græsk tempel. Det blev oprindeligt bygget i 1828, men blev desværre ødelagt af jordskælvet i 1953. Det er sidenhen blevet genopbygget i den originale doriske arkitektur. Fyrtårnet er velfungerende i dag og indgår i det græske netværk af fyrtårne. Sankt Theodoroi-fyrtårnet er derfor også et flot syn efter mørkets frembrud.

Ved den pittoreske by Assos finder man en gammel ruin af en venetiansk borg. Borgen blev bygget i det 16. århundrede af venetianere, for at beskytte byen mod angreb fra pirater. Borgruinen ligger på toppen af et mindre bjerg, hvorfra der er en flot udsigt over området og den smukke by i den lille bugt.

De Bosset-vejdæmningen i Argostoli blev bygget i 1842 som en genvej over Argostoli-bugten og sparede de rejsende for en 5 m lang omvej. I dag er den et yndet mål for en tidlig aftengåtur. Cirka midtvejs passerer man en obelisk der blev rejst som symbol på de lokales taknemmelighed for det britiske styre der bestemte over øen fra 1809-1864. I lagunen bag dæmningen er dannet et marskområde hvor havskildpadder yngler.

På Kefalonia er der desuden en del klostre eller kirker, der typisk ligger godt placeret i landskabet og som bestemt kan være værd at besøge. Ingen nævnt, ingen glemt.

Vandsport

Som på mange andre græske øer er der også på Kefalonia mulighed for vandsporsaktiviteter rund omkring på øen. I lagunen ved Argostoli kan man leje vandcykler såvel som elektriske både. På Antisamos Strand ligger Extreme Watersports der tilbyder vandcykler, paddleboards og diverse motoriserede aktiviteter.

Dykning er populært ved Kefalonia på grund af den klippefyldte kyst. Der er dykkercentre ved stort set alle turist-steder på øen lige fra Fiscardo i nord til Lassi i syd. Herfra arrangeres der ture og udflugter eller deciderede dykkerkurser. Vigtige dykkerspots ved Kefalonia er grotterne ved Fiskardo, den blå dal ved Lassi og skibsvraget af et italiensk skib fra 2. verdenskrig for de mere erfarne.

Er du til havkajak arrangerer Sea Kayaking Kefalonia med udgangspunkt i Trapezaki på sydkysten både én- og flerdages ture såvel som kajakkurser. Stedet drives af en meget erfaren græsk instruktør.

Skal du virkelig have vand under fødderne og vind i håret er der flere selskaber der tilbyder sejlerferie med udgangspunkt Kefalonia. For eksempel Ionian Blue Sailing og Sail Kefalonia. Du kan få det lige som du vil have det. Med eller uden skipper og der er mulighed for dagsture såvel som længere ture.

Shopping på Kefalonia

Har du lyst til shopping når du er på Kefalonia er det i Argostoli det foregår. Det er her øens største koncentration af butikker ligger. Primært i området omkring gaden Lithostroto. Her finder du tøjbutikker, smykkebutikker og souvenirbutikker såvel som banker etc. I de mindre byer er udvalget primært begrænset til souvenirbutikker og købmænd der dækker det daglige behov for fornødenheder.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.