Foto: Evo Flash

Byer på Paxos

Da Paxos er en lille ø på cirka 30 kvadratkilometer, er her heller ikke så mange byer. De omkring 2.300 indbyggere er groft sagt fordelt på tre byer, der alle ligger ved kysten, hvor de lokale erhverver sig ved enten fiskeri, vindyrkning eller turisme.

Læs mere om byerne på Paxos herunder.

Gaios

Gaios er havnebyen, og ligger på den sydøstlige del af Paxos. Det er her færgerne fra Korfu, fastlandet og Italien lægger til, og her at de små vand-taxier afgår mod Antipaxos. Dertil kan man lægge den båd-trafik der er fra lokale fikserbåde og udlejningsbåde. Gaios er altså en lidt travl havneby. I højsæsonen kommer her dagsturister fra de nævnte destinationer, og derfor kan her på kort tid blive et mylder af besøgende, der fylder i den lille by.

På trods af det midlertidige mylder, er Gaios en smuk lille havneby med mange caféer, restauranter og butikker langs den fine havnepromenade, hvor der også om aftenen kan være fuld af stemning. Det der er specielt flot ved Gaios er, at der ligger en lille ø i den bugt hvor byen er placeret, hvilket giver et smalt stykke hav mellem de to øer, så det giver en fornemmelse af, at det er et stykke kanal hvor bådene ligger langs kanten. Det er utroligt stemningsfuldt og smukt.

Lakka

På den nordligste del af Paxos ligger byen Lakka i bunden af en dyb bugt med flot turkist vand og frodige bakker. Det er en hyggelig, lille fiskerby med huse i forskellige farver, små gader og en fin havnepromenade. Ganske smukt. Der er flere caféer, spisesteder og butikker, og bugten rummer tilmed også en lille stenstrand samt en anden strand lidt længere væk fra byen. Selvom byen er lille, kan du godt regne med mange besøgende i højsæsonen, og der kan altså også være gang i aften- og nattelivet i Lakka, uden at det dog behøver at være generende.

Loggos

I en bugt på Paxos’ nordøstlige side ligger fiskerbyen Loggos. Bugten rummer den lille hyggelige by med kulørte huse, små kulørte fiskerbåde og en lille stenstrand. Der er en smal havnepromenade med spisesteder, hvor du kan sidde helt tæt på kanten ned til det klare vand. Loggos er en rolig by, for dem der har lyst til et roligt tempo i smukke omgivelser. Helt stille er her dog ikke altid, da der af og til er arrangementer i byen i form af musik samt historiske og religiøse begivenheder. Loggos kan også gå under navnene Logos og Longos, så det skal du ikke lade dig forvirre af.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.