Foto: Evo Flash

Strande på Paxos

Generelt er strandene på Paxos utroligt eksotiske på grund af det meget turkise og klare vand, det hvide sand eller sten og de frodige omgivelser. Strandene på Paxos og Antipaxos er nogle af de flotteste i Grækenland.

Langt de fleste strande på Paxos er med større eller mindre hvide sten. Dog vil der være sandbund ude i vandet de fleste steder. De fleste strande findes i bugter på Paxos’ østside mellem de tre byer Lakka, Loggos og Gaios samt længere mod syd, men du kan også finde nogle øde og små strande i små bugter på den mere stejle, rå og ugæstfrie vestkyst af Paxos. Det er bare et spørgsmål om at tage udfordringen op.

Herunder beskriver vi nogle af de vigtigste strande på Paxos. Vi har inddelt dem efter område. Der er selvfølgelig mange flere end vi kan komme ind på her.

Se også vores rejseguide til Antipaxos for endnu flere lækre strande.

Strande nær Gaios

Kaki Lagada

Cirka fem km nord for byen Gaios findes denne lille stenstrand med herligt klart vand i en lille bugt. Der er ingen faciliteter på stranden.

Kloni Gouli

Dette er en lille stenstrand med klipper som ligger cirka 2 km nord for Gaios. Den kan være fyldt godt op med mennesker, da det er en af de strande, der er tættest på Gaios.

Plakes

Stranden Plakes ligger cirka 2 km mod syd fra Gaios, Det er en lille strand med klipper og småsten, og flotte klipper ude i det klare vand. Der er ingen faciliteter, blot smukke omgivelser.

Bartek

Denne lille stenstrand kan nok kaldes en bystrand, da den ligger i den sydlige ende af Gaios. Den er måske ikke synderligt spændende udover det dejligt klare vand, men den er der, og det benytter folk i byen sig af. Derfor kan den være en smule fyldt i højsæsonen. Der er ingen faciliteter, men du er tæt på byen.

Bartek strand nær Gaios på Paxos.

Strande nær Lakka

Harami

I den flotte bugt hvor byen Lakka ligger, er der to strande. Harami er den ene, og den der er tættest på byen. Det er en mellemstor stenstrand, som du finder ved at gå ad en sti mod vest fra byen. Vandet er super flot. Der er en strand-bar og taverna.

Kanoni

Kanoni-stranden ligger som Harami i den flotte bugt ved Lakka. Kanoni er en stenstrand og ligger lidt længere ude i bugten end Harami. Også her er vandet en super flot turkis farve.

Orkos

Dette er en mellemstor strand på Paxos og ligger 2 km ad vejen øst for Lakka. Det er en stenstrand i flotte omgivelser og med lidt klipper i vandet. Der er lidt træer til at give skygge. Det kræver lidt anstrengelser at gå op og ned i landskabet til og fra stranden.

Strande nær Loggos

Monodendri

Endnu en stenstrand og en af de større på Paxos. Denne strand ligger omkring en km nord for byen Loggos. Der kan være lidt parasoller og liggestole stillet op samt udlejning af udstyr til vandsportsaktiviteter. Her ligger også en taverna ved stranden. Monodendri er en af de strande på Paxos hvor der kan være lidt for meget aktivitet, hvis du gerne vil have fred og ro.

Loggos strand

I Loggos ligger der en lille stribe stenstrand, der starter dér hvor havnepromenaden ender. Bag stranden ligger en gammel forladt sæbefabriksbygning. Vandet her er dejligt klart. Der er ingen faciliteter, men du er tæt på spisesteder og indkøbsmuligheder i byen. Overnatter du i Loggos er der i så fald heller ikke langt til stranden.

Levrechio

Udover den lille strand der er i selve Loggos, så ligger denne lille strand også ganske tæt på byen. Levrechio ligger omkring 300 m sydøst for byen. Det er en stenstrand med lidt klipper i siderne. Populært sted for familier, og i det hele taget, hvorfor der ikke altid er helt fredeligt. Der er træer til at give skygge op ad dagen. Der ligger en taverna ved stranden.

Marmari

Denne stenstrand ligger i en bugt et par km syd for byen Loggos. Marmari er en flot strand i smukke omgivelser. Der er ingen faciliteter på stranden. Dog lidt træer til at give skygge. Ofte er her fred og ro og ikke så mange mennesker.

Kipos

Flot lille stenstrand i smukke omgivelser i en lille bugt cirka 2 km ad vejen syd for byen Loggos. Ingen faciliteter og her er ofte stille og fredeligt.

Kipiadi

Denne stenstrand ligger i en større bugt mellem Loggos og Gaios. Vandet er smukt og her er som regel fredeligt og roligt, da her ingen faciliteter er. Der er cirka to km ad vejen mod syd fra Loggos. Da det er en lidt større bugt er det en populær ankerplads for både.

Strande på sydkysten

Mogonissi

Mogonissi er en af de få strande på Paxos med sand. Den ligger 3-4 km syd for byen Gaios helt nede ved den lille ø på Paxos’ sydlige punkt. Det er en lille fin strand i flotte omgivelser, og den er ret populær og familievenlig. Her kan du leje vandcykler og andet udstyr til vandsportsaktiviteter. Der er en strand-bar og et spisested ved stranden. Mogonissi kan være godt lidt fyldt i højsæsonen, da også mange både ligger i bugten og nyder det flotte sted. Går også under navnet Mogonisi, Mongonisi og Mongonissi.

Strande på vestkysten

Erimitis

Dette er en utroligt flot strand på Paxos’ vestkyst. Den ligger cirka 5 km ad vejen nordvest fra byen Gaios. Det er en lille sand- og stenstrand med utroligt flotte omgivelser. Stranden er omgivet af stejle hvide klipper og der er også lidt klipper ude i vandet. Her er ingen faciliteter. Man skal tage forbehold for, at det sidste stykke ved ned til stranden er forholdsvis stejlt, og man skal gå et stykke i svært terræn for at komme herned.

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.