Foto: Navin75

Strande på Folegandros

Der er flere strande rundt omkring på Folegandros. Vi har nedenfor udvalgt de bedste og mest populære, men der findes endnu flere mindre strande rundt omkring på øen. Nogle af dem kan være lidt svære at komme til andet end af vandvejen, eller hvis man er frisk på en gåtur dertil, men så har man dem også gerne for sig selv.

Mange af de mindre strande kan du finde, hvis du bevæger dig rundt om en pynt eller et klippefremspring i en bugt. Flere af bugterne har nemlig mere end én strand, der blot er adskilt af klipper.

Agali strand

Midt på øen, på det smalleste sted, finder du den sydvestvendte Agali strand (staves også Agkali). Det er en flot og forholdsvis populær sandstrand med lidt småsten. Stranden er fin til familier med børn. Dog er der ingen træer på selve stranden, så du skal eventuelt selv medbringe noget skygge. Her er flere spisesteder samt overnatningsmuligheder. Der går en vej ned til stranden, så den er nem at komme til med bil. Agali ligger cirka 3 km fra choraen.

Agios Georgios strand

Agios Georgios ligger helt oppe på Folegandros’ nordligste del. Så hvis du alligevel er på udflugt på disse kanter, kan du lige så godt tage dig en dukkert i den lille bugt mod nordvest. Stranden er med sand og småsten, og du får den sikkert næsten for dig selv. Der ligger nogle huse ved stranden, men om de er beboede eller ej, er lidt usikkert. Der er få træer at søge skygge under og ingen spisesteder i nærheden. Der går en vej direkte til stranden, hvoraf det sidste stykke er en grusvej.

Agios Nikolaos strand

Agios Nikolaos er en fin sydøstvendt strand med sand og småsten, der ligger i en bugt ved øens smalle midte. Der er flere træer på stranden, hvor man kan finde skygge i løbet af dagen.

Som flere andre strande på Folegandros, er denne strand ret utilgængelig, med mindre man sejler dertil. Dette kan eventuelt gøres fra Agali stranden, der ligger i nærheden. Alternativt kan du gå de cirka 20 minutter ad stier fra Agali. Der er spisesteder ved stranden.

Katergo strand

Katergo strand ligger på Folegandros’ sydligste spids og vender mod sydøst. Stranden er kendt for den lange klippeformation, der ligger i bugten ud for stranden. Det er en strand med sand, småsten og klipper. Der er ingen træer til at give skygge på stranden, så skygge skal du eventuelt selv medbringe. Der er ingen spisesteder eller overnatningssteder. Denne specielle og uberørte strand er dog ikke sådan at komme til. Der er ingen vej dertil, så enten skal du gå en times tid af grusstier fra Livadi strand, ellers kan du kun komme dertil ad vandvejen. Der går både dertil fra havnen i Karavostasis.

Livadi strand

Livadi er en fin strand, der ligger cirka 1 km syd for havnebyen Karavostasis. Stranden ligger i en østvendt bugt og består primært af sand og lidt småsten. Stranden er lidt smal nogle steder, og her er også nogle træer så det er muligt at finde skygge nogle steder på stranden. Der er flere spisesteder i nærheden af stranden. Det er nemt at komme ad vejen til Livadi fra havnebyen Karavostasis.

Vardia strand

Vardia strand ligger på bagsiden af havnen, og er en mørksandet strand med lidt småsten. Stranden ligger nordøstvendt. Der er ingen træer til at give skygge på selve stranden, så skygge skal du eventuelt selv medbringe. Der er spise- og overnatningssteder i nærheden.

Artiklen er senest opdateret i november 2019.