Overnatning på Ikaria

Ophold ved stranden eller i bjergene

Beboerne på Ikaria har fra gammel tid bosat sig inde i landet og gerne skjult og spredt i landskabet. Dette var for at undgå at blive opdaget af de pirater der tidligere hærgede de græske øer. Derfor er bosættelserne inde i landet de oprindelige og bosættelserne ude ved kysterne af nyere dato, og er egentlig en udvikling af fiskernes bådpladser.

Selvom Ikaria ikke er en udpræget turist-ø, er det alligevel muligt at finde mange overnatningssteder på øen. Da landsbyerne ligger meget spredt rundt på øen, er der mange forskellige områder at holde ferie i.

Syd, nord eller inde i landet

På Ikarias sydkyst vil det primært være i hovedbyen/havnebyen Agios Kirikos og i nabobyen Therma, at du finder flest overnatningsteder. På sydkysten er der ikke så mange lækre strande på nær én ekstraordinært eksotisk strand. På nordkysten ligger der flere små hyggelige landsbyer forholdsvis tæt på hinanden, og her er der også flere lækre strande. Dog kan du her også blive udsat for Meltemi-vinden fra nord. Inde i landet og oppe i de bjergrige områder ligger der flere små landsbyer spredt rundt omkring. Her kan du finde overnatningssteder i flotte og rolige omgivelser tæt på naturen.

GoGreece har en annonceaftale med Booking.com. Vi får provision, hvis der bestilles overnatning via vores links. Booking.com har ingen indflydelse på hvilke hoteller vi vælger ud, eller hvordan vi omtaler dem.

Overnatning i Agios Kirikos

Pyrgos Traditional Village

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Beliggende op ad bjergsiden i havnebyen Agios Kirikos har du en fantastisk udsigt over havet eller til de frodige bjerge. Der er gjort rigtigt meget ud af boligerne i dette flotte og rustikke overnatningssted og ikke mindst de flotte udendørsarealer. En skøn oase tæt på byen med caféer og spisesteder.

Link til booking

Peskesi Ikaria

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette fine blå overnatningssted ligger tæt på det hele i havnebyen Agios Kirikos. Her er dejligt store værelser med store balkoner, nogle med havudsigt. Pæn og enkel indretning. Fine udendørsarealer. Gåafstand til et par mindre strande.

Link til booking

Overnatning i Therma

Plumeria Flowery

Wi-FiFamilierumPoolStrand

En lille perle beliggende i den lille kystby Therma, lige ved en fin strand og varme kilder. Stedet er måske en kende gammeldags, men ejerne giver det charme og personlighed. Der er også en fin og frodig have. Alle værelser har havudsigt fra balkonen. Tæt på caféer og spisesteder.

Link til booking

Agriolykos Pension

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Lige ned til den lille bugt i Therma ligger dette lille sted med enkelt indrettede værelser. Der er terrasse eller balkon med udsigt til hav eller have. Fine udendørsarealer. Tæt på strand, varme kilder, caféer og spisesteder.

Link til booking

Overnatning i Armenistis

Anemi Apartments

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Stedet ligger lidt oppe i landskabet i den lille fiskerby Armenistis så der er god udsigt over by og hav. Værelserne er forskellige men har alle en enkel indretning og alle med havudsigt. Fint og hyggeligt udendørsareal. Gåafstand til strand, caféer og spisesteder.

Link til booking

Artemis Studio – Nas

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette sted ligger lidt udenfor Armenistis i et roligt område og tæt ved den flotte strand Nas, som der er udsigt til. Enkle værelser, herlige udendørsarealer. Stedet har egen restaurant, keramikværksted, butik med eget kunsthåndværk og mini-marked. Halaris-kløften og vandfald er tæt på.

Link til booking

Cavos Bay Hotel & Studios

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Her yderst på en klippe i fikserbyen Armenistis er der dømt luksus. Hotellet har stilrene og smagfulde værelser, flotte udendørsarealer og ikke mindst en imponerende placering og dermed udsigt over havet. Der er liggestole og parasoller ved de to saltvandspools. Tæt på spisesteder og caféer.

Link til booking

Overnatning i Gialiskari

Kocheilas Studios

Wi-FiFamilierumPoolStrand

I grønne omgivelser har dette sted en god placering i Gialiskari med en herlig udsigt til havet. Værelserne er ok med enkel indretning, men det er udearealerne, fællesterrassen og udsigten derfra der batter. Tæt på lækker strand, og gåafstand til caféer, spisesteder og indkøbsmuligheder.

Link til booking

Overnatning i Evdilos

Kerame Studios & Apartments

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Dette store hotel har en flot placering 1,5 km øst for Evdilos og alle værelser har udsigt til strand, kyst og hav. Trods den store skala har stedet formået at holde stilen i hyggelig græsk atmosfære, og det er super flot. Stedet har inkluderet en gammel vindmølle, som giver et spektakulært islet. Der er restaurant og bar på stedet.

Link til booking

Overnatning andre steder på Ikaria

Elephant Guest Houses

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Her er der virkelig blevet tænkt ud af boksen! Dette sted er ganske unikt. Du kan eksempelvis bo i en meget hyggeligt indrettet varevogn. Der er et gennemgående rock n’ roll tema. Stedet ligger i rolige omgivelser i landsbyen Kampos en gåtur fra stranden af samme navn. Indkøbsmuligheder, café og spisesteder er indenfor gåafstand. 4 km ad vejen til Evdilos.

Link til booking

Ikaria Utopia – Cusco Studios

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Højt placeret med fantastisk udsigt til stranden og havet ligger dette sted i landsbyen Kampos. Værelserne er forskelligt indrettede, nogle lidt gammeldags andre mere stilfulde, og nogle med udsigt til havet. Flotte udendørsarealer med stor fællesterrasse. 3 km til Evdilos.

Link til booking

Ikarian Centre

Wi-FiFamilierumPoolStrand

Hvis du ikke har behov for at være tæt på en strand, så er her en glimrende mulighed for at overnatte i et lille hus oppe i bjergene på Ikaria, og dermed være tæt på naturen i fred og ro. Til gengæld er her en imponerende udsigt ned til havet. Her er hvad du skal bruge. Der er 1,5-2 km til en købmand, café og restaurant. Her er rig mulighed for at vandre i området. 3,5 km ad vejen til kystbyen Karavostamo.

Link til booking

Artiklen er senest opdateret i marts 2021.