Oplevelser på Ikaria

Lige så kendt Ikaria er for indbyggernes rolige og afslappede tilværelse, lige så kendt er øen næsten for sine fester. På Ikaria elsker de at holde deres traditionelle fester, hvor hele byer og deres gæster gerne fester til den lyse morgen. Hvis du skulle være så heldig at være på Ikaria når en af disse begivenheder bliver skudt af, så gå endelig ikke glip af det.

Ud over byfesterne byder Ikaria på et flot og naturligt landskab, med bjerge, dale, grotter, skove, varme kilder og flotte strande. Derfor egner øen sig specielt også til dig der lige så gerne vil opleve flot natur, som ligge på en dejlig strand og nyde godt af Ikarias kultur og gastronomi.

Besøg en vingård

På Ikaria har de dyrket vin igennem mange år og det kan du heldigvis se og smage nærmere på hvis du besøger en eller flere af vingårdene på Ikaria. Der er eksempelvis Afianes Wines i Profitis Ilias på den vestlige del af øen, Tsantiris Wines i Proespera på Ikarias nordvestlige del eller Karimalis Winery (Ikarianwine) i Pigi midt-nordligt på Ikaria. Sådan et besøg er både interessant for vinkendere og for dem der ikke ved så meget om vin.

Vandring på Ikaria

En af de ting du næsten bør foretage dig hvis du tager til Ikaria, er at tage en vandretur eller to i Ikarias flotte natur. Der er mange vandrestier rundt på øen, da måden at komme fra én landsby til en anden på i tidernes morgen har været via disse stier i landskabet. Så der er mange muligheder for spændende ture.

Vandring er en oplagt aktivitet på Ikaria.

Prøv de varme kilder på Ikaria

Der er flere steder på Ikaria hvor der er varme kilder. De har været populære igennem tusinde år, hvor folk har badet i det varme vand med mineraler og radioaktivitet. Nogle mener at det kan lindre mange forskellige sygdomme og specielt hudsygdomme. Til gengæld skal man undlade at bruge de varme kilder hvis man lider af akutte tilfælde af gigt, og/eller hjerte- og hjernesygdomme.

Nogle steder er kilderne blevet gjort kommercielle, hvor man kan betale for at få en spa-behandling under ordnede forhold. Dette gør sig eksempelvis gældende i Therma, hvor du kan forkæle dig selv i Apollon Spa eller Spilaio Spa, der er indbygget i en klippehule. I Agios Kirikos kan du hos Asclepius Spa også hygge dig med en varm spa-behandling. Du kan også få de varme kilder at mærke helt gratis i havet eksempelvis ved Lefkada-stranden, der ligger 2,5 km sydvest for havnebyen Agios Kirikos. Det er dog ikke tilrådeligt at bade i de varme kilder mere end 20 minutter på grund af radioaktiviteten.

Halari-kløften

Omkring 4 km sydvest for byen Armenistis ligger en mindre kløft, som er et glimrende udflugtsmål, hvis du kan lide at vandre i flot natur. I og omkring kløften er der små floder, søer og vandfald. Ikke mindst er der en god udsigt fra det højest beliggende område. Området er iøvrigt en del af Natura 2000, det europæiske naturbeskyttelsesprogram. Kløften ligger også blot 1 km fra den kendte strand Nas, så her kan du slå to fluer med et smæk, og få to herlige oplevelser på én tur.

En smut-tur til ø-gruppen Fourni

Den lille ø-gruppe Fourni ligger blot 30 minutters færgetur fra Ikaria mod sydøst. Som på Ikaria er der på Fourni en meget rolig atmosfære, smukke strande og hyggelige små landsbyer. Der er meget idyllisk på Fourni, som du kan vælge at besøge på en en-dagstur eller du kan tage en overnatning eller to i kombination med dit besøg på Ikaria.

Læs mere i vores rejseguide til Fourni.

En usædvanlig kirke

Kirken Panagia Theoskepasti, der ligger i Marathos, er en meget udsædvanligt udseende kirke. Den blev bygget for mange år siden, dengang hvor Ikarias beboere frygtede angreb fra pirater, og derfor gjorde alt for at deres bygninger skulle være godt camoufleret i landskabet. Derfor findes der flere gamle bygninger under store sten på Ikaria. Dette gælder også for denne lille kirke. Den er bygget op under en meget stor sten, der så udgør taget på kirken. Det er et ret spektakulært syn. Kirken ligger cirka 9 km ad vejen fra Evdilos ind i landet på Ikarias midt-nordlige del. Når du alligevel er i dette område, kan du også besøge vingården Kalimaris Wine (Ikarianwine) i Pigi der ligger blot 600-700 m fra kirken.

Museer på Ikaria

Der er også et par museer på Ikaria, hvis du er kulturelt og/eller historisk interesseret. Der findes et folklore museum i byen Perdiki, der ligger 11 km ad vejen nordøst fra havnebyen Agios Kirikos. Et arkæologisk museum kan du finde bagtil i havnebyen Agios Kirikos. I byen Kampos, der ligger cirka 3 km sydvest for Evdilos findes en arkæologisk samling af gamle fund fra Ikaria. I Kampos finder du også en gammel arkæologisk udgravning Oenoe samt det gamle byzantinske teater Odeon.

Artiklen er senest opdateret i april 2021.